Voetballen met Foppe de Haan!

Na een hockeyclinic bij Den Bosch, een BMX clinic op Papendal, een voetbalclinic bij ADO Den Haag en een Kickboksclinic met Remy Bonjasky was het nu tijd voor een voetbalclinic bij sc Heerenveen. De kinderen stonden in de startblokken voor de voetbaltraining onder leiding van bekende trainer Foppe de Haan. Dat het koud was mocht de pret niet drukken, want van de activiteit werd iedereen vanzelf warm! 

Rennen, verdedigen, eten, rekenen, aanvallen, scannen en weer door...

Bij binnenkomst bleek dat er meerdere kinderen al fan waren van sc Heerenveen, dus zij keken al lang uit naar deze dag (en niet te vergeten, de ouders net zo goed!) De kantine van de voetbalclub ontving ons met koffie, thee en (suikervrije) limonade en zorgde ervoor dat we optimaal waren voorbereid op de aankomende sportactiviteit. Veel van de ouders kwamen al snel met elkaar in contact om ervaringen uit te wisselen over het diabetesmanagement van hun kinderen. De kinderen zelf konden haast niet wachten en waren vooral op zoek naar een bal om mee te voetballen. 

"Goaaaaaal!"

Rond 1 uur was het dan ook zover. Foppe de Haan stond ons op te wachten op het trainingsveld. Iedereen die Foppe kent weet dat hij altijd vol enthousiasme en heel fanatiek trainingen geeft en dat was nu niet anders. Met veel positieve aanwijzingen en motiverende woorden zorgde hij ervoor dat iedereen volle bak aan de slag ging. Het enthousiasme sloeg duidelijk over op de groep, want de ene snelle beweging volgde op de andere en bij het schieten op doel vlogen de ballen in de kruising. Bij het afsluitende wedstrijdje werden er dan ook veel goals gemaakt. Natuurlijk was er nog even een moment om de glucosewaardes te testen na afloop en vervolgens kon iedereen met een voldaan gevoel terug naar binnen.  

“Ik heb op dit moment geen pomp en ik weet ook niet of ik dat wil. Vandaag bij de clinic zag ik andere kinderen met een pomp en heb ik veel over een insulinepomp geleerd. Nu moet ik daar maar eens goed over nadenken.” - Femke 

Terug in het spelershome van sc Heerenveen was het tijd voor de afsluitende presentatie en een groepsgesprek. Veel van de kinderen en ouders hadden namelijk nog vragen over hoe om te gaan met je diabetesmanagement in relatie tot bewegen en sporten. Samen met de meegekomen diabetesverpleegkundige en arts bespraken we de vragen en deelden we ervaringen. 

Dank jullie wel!

De clinics zijn namelijk niet alleen bedoeld als leuke activiteit, maar ook om met elkaar te kunnen spreken en elkaar te leren kennen, dit geeft ruimte voor nieuwe inzichten.   

We kijken terug op een geslaagde middag waarin we samen hebben gesport, veel ervaringen hebben gedeeld en ook nog eens veel hebben geleerd van elkaar en over je eigen diabetes-management. Ook een keer meemaken? In 2022 organiseren wij natuurlijk weer veel nieuwe clinics en sportkampen. Tot volgend jaar?! 

Lijkt het jou ook leuk om de volgende keer aanwezig te zijn bij een van onze evenementen? Kijk dan snel in de evenementenkalender. Hopelijk zien we elkaar snel (weer)!

Sportieve groeten,

Jesper en de rest van team BvdGF

Bekijk evenementen van de BvdGF