Spectaculair begin WeHike

Lees hier alles over de WeHike ervaringen van de Alberto Diez. Alberto is internist in het ziekenhuis in Ponferrada, maar daarnaast enorme outdoor liefhebber. Alberto heeft daarom samen met 20 Spanjaarden meegedaan aan WeHike2Changediabetes. 

‘De eerste twee uur hebben we een paar lastige stukken. Vervolgens hebben we even een teststukje waar iedereen kan laten zien of je een lastige klim kunt volbrengen. Als de hoofdgids vindt dat je dan na dit stuk de moeilijke route door de kloof mag doen start je daar vrijwel meteen mee. De anderen lopen een iets minder moeilijk pad. En aan het eind komen we uit bij de lunch plek’, vertelt Alberto Diez. Hij is internist in het ziekenhuis in Ponferrada, maar ook een enorme outdoor-liefhebber. Maar vooral mensen in beweging brengen is een grote hobby voor hem. Vele wandelclubjes zijn al door hem opgezet en een evenement zoals de WeHike2ChangeDiabetes helpt hij heel graag mee organiseren, ook omdat er ook 20 Spanjaarden aan meedoen.

De tocht

Het werd vanaf de start meteen een geweldige dag. Er waren vele klimmetjes waarbij je de wandelstokken even moest opbergen en meer aan klauteren moest denken. Iedereen heeft de top gehaald. Omdat iedereen zo met de klim bezig was leek het erop dat er minder aandacht voor de diabetesregulatie was. Of zorgde de stress en de krachtsinspanningen ervoor dat de bloedglucose niet te snel daalde?? Na een kleine snack vertrokken we richting de kloof.

De klimmetjes en afdalingen werden steeds technischer en de tempoverschillen werden steeds groter. Piepende pompjes werden even genegeerd omdat er eerst een stuk op een trap of touwladder moest worden bedwongen. Geen tijd voor bijzaken. Hoewel? Klimmen met een hypo is niet veilig dus helemaal negeren kon ook weer niet.

Nadat de groep in tweeën was verdeeld daalde één groep de kloof af en moest vlak bij het water de wandelschoenen vervangen door waterschoenen. Diep in de kloof daalde de temperatuur tot een comfortabele 20 graden en voor wie het nog warm had, zorgde de watertemperatuur wel voor de nodige afkoeling.

De finish

Gerelateerde evenementen