Skaters Genemuiden trotseren Weissensee

Vandaag, 31 januari 2023, schaatsen Luc en zijn beste vriendje Milan (beiden 7 jaar oud) op de Weissensee zo ver als ze kunnen. De ouders begeleiden en trekken ook de schaatsen aan en gaan voor de nodige kilometers op pad. Samen halen ze geld op voor ons. Luc, heeft precies op de dag af op deze 31e 6 jaar diabetes.

Hoe het begon

Op 31 januari 2017, een week voor zijn tweede verjaardag, kreeg Luc de diagnose Diabetes type 1. Hoewel het hebben van diabetes veel impact heeft op je leven, heeft het het gezin nooit belemmerd om te doen wat ze graag willen. “Nu we 6 jaar verder zijn gaan we als gezin, samen met een aantal fijne mensen om ons heen, de uitdaging aan van de Alternatieve Elfstedentocht. We willen Luc meegeven dat je alles kan met diabetes en dat hij, door deze positieve ervaring weet dat hij toekomstige uitdagingen ook aan kan! Samen met zijn vriend Milan, waarmee het vanaf dag 1 op de basisschool al klikt, gaat hij deze uitdaging aan. Samen sterk!” Aldus Myrna, de moeder van Luc. Samen zitten ze volop in de laatste voorbereidingen van Oostenrijk als we haar spreken.

Dit jaar alsnog schaatsen op de Weissensee

Vorig jaar was het gezin en hun bevriende familie al klaar voor de Weissensee. Dan zou het 5 jaar na dato zijn. Helaas ging de tocht op de Weissensee vanwege de situatie rondom corona niet door. Maar van uitstel komt geen afstel. Het gezelschap ging verder met geld inzamelen en de teller staat op bijna € 10.000 ,-

Familie Hoekman
Familie Hoekman

"We willen Luc meegeven dat je alles kan met diabetes en dat hij, door deze positieve ervaring weet dat hij toekomstige uitdagingen ook aan kan!"

Waarom schaatsen op de Weissensee?

Myrna vervolgt haar verhaal: “In de week voorafgaand aan de diagnose had het flink gevroren en in het weekend lag er een dikke laag ijs. Samen met Luc zouden we voor het eerst naar de ijsbaan gaan om te schaatsen. Opa's, oma's en tantes waren naar de ijsbaan gekomen om foto's te maken. We hadden er zin in! Ondanks dat we dichtbij de ijsbaan wonen namen we Luc mee in de buggy. Hij was snel moe die laatste tijd en dat kleine stukje kon hij niet lopen. Eenmaal op het ijs was de pret van korte duur; na 10 minuten was het klaar. Luc was helemaal kapot. Hij heeft de rest van het weekend nodig gehad om bij te tanken. Maandag hebben we de huisarts gebeld en dinsdag lag Luc in het ziekenhuis en kregen we de diagnose te horen. Na deze ijskoude ervaring willen graag een positieve herinnering op het ijs gaan maken. We gaan schaatsen en dan op de Weissensee!”

Ferdy en Sanneke schaatsen 100 of 200 kilometer. De jongens gaan ziet hoe ver ze komen onder begeleiding van Sijmon en Myrna. De bedoeling is vooral om het onvergetelijk te maken. Gezien de precieze datum zal de finish wellicht ook emotioneel zijn. “We merken dat het organiseren van Luc zijn diabetes niet makkelijk is. Zeker niet in combinatie met sporten kan het een uitdaging zijn. Deze mijlpaal betekent voor ons ook dat we ons best doen met elkaar om het beste ervan te maken en dat lukt ons aardig wel goed.”  Deze mijlpaal betekent voor ons ook dat je meer kunt dan je zelf denkt. Dit willen we Luc ook laten ervaren en meegeven voor later.

Waarom schaatsen voor onze Foundation?

“Wat wij zo mooi vinden aan de foundation is dat zij kinderen de kans geven om onder begeleiding leren omgaan met diabetes in combinatie met sporten. Hier willen wij ons graag voor inzetten. Wij hebben omdat Luc nog jong is niet zelf deelgenomen aan een evenement of activiteit, maar dat hopen we wel te gaan doen.”

Wil je ons volgen of wil je doneren?

De tocht op de 31e is te volgen via www.weissensee.nl

Wil je de familie volgen of nog een laatste steuntje geven? Je kan ze hier steunen met een donatie via:

Ik wil de familie steunen!