Foundation toppers begeleiden volleybalteams tijdens teampresentatie 

Verhalen van ons tijdens het WK

Op 22 september start het WK Volleybal voor vrouwen 2022. Wij zijn blij om maatschappelijk partner te zijn. Tijdens de teampresentatie, het eerste evenement van het WK, lopen een aantal mensen mee die met de foundation een activiteit hebben gedaan en een team begeleiden naar het podium. Lees hier wie er voor welk land loopt en hoe zij diabetes en bewegen combineren.  

Aukje in het kort

Naam: Aukje
Leeftijd: 14 jaar
Woonplaats: Huissen
Diabetes: sinds 6 jaar
Topper in: Volleybal en mijn diabetes regelen
Motto: “Niet mijn diabetes maar ik bepaal wat ik graag wil!”

Citaat: “Niet mijn diabetes maar ik bepaal wat ik graag wil”

Meer over Aukje

add remove

Aukje speelt zelf graag volleybal. Haar diabetes is geen belemmering om te sporten. In tegendeel zelfs: “Ik merk dat sporten heel goed is voor mij en mijn diabetes. Ik moet zeker rekening houden dat mijn waardes goed blijven, maar juist in beweging blijven doet mij heel goed.” Het leven stond wel op zijn kop voor Aukje toen ze hoorde dat ze diabetes had. Ze moest op jonge leeftijd al veel leren en zich zelf prikken. Gelukkig helpt de huidige technologie en gaat het goed met haar diabetes. Dat geeft haar meer vrijheid en kan ze wat flexibeler zijn in haar leven. Aukje kwam vier jaar geleden in aanraking met Bas van de Goor en zijn foundation en die ontmoeting heeft ervoor gezorgd dat ik mijn diabetes niet mijn leven laat bepalen. Ik kijk nu naar wat ik wil, en kijk hoe mijn diabetes daarbij past”.

Aukje gaat actief het het WK Volleybal volgen. Wedstrijden bezoeken en de gezelligheid in Huissen kijk ik ook naar uit.

Kaj in het kort

Naam: Kaj
Leeftijd: 13 jaar
Woonplaats: Apeldoorn
Diabetes: sinds 5 jaar
Topper in: Judo en Jiu Jitsu
Motto: "Ik & mijn diabetes redden het wel samen" 

Citaat: “Ik en mijn diabetes zijn een team geworden; wij redden het samen wel!”

Meer over kaj

add remove

Kaj is lekker sportief; hij loopt hard, fietst graag in bossen op de mountainbike en doet aan judo en jiu jitsu. Zijn diabetes is geen belemmering om lekker actief te zijn. “We zijn inmiddels een team geworden; diabetes en ik kunnen goed overweg met elkaar en samen redden we het wel”. Toch was dat 5 jaar geleden wel anders. Bij de diagnose van zijn diabetes schrok Kaj. Hij had veel vragen; wat betekent het? Wat is diabetes en wat staat mij dan te wachten? Dat is gelukkig nu anders. Hij heeft veel geleerd. Ook bij de evenementen van de Bas van de Goor Foundation zoals het sportkamp en de twee clinics die hij bijwoonde. Hij leerde veel over zijn diabetes en merkte op die momenten dat hij niet het enige kind is met diabetes. “Je voelt je even niet bijzonder; iedereen heeft op die momenten diabetes en dat is fijn. Ik wil graag laten zien aan andere kinderen dat diabetes niet het einde is. Het is soms niet makkelijk, maar kijk vooral naar wat er nog allemaal mogelijk is”. In zijn familie wordt er fanatiek gevolleybald door neven dus Kaj kent het spelletje goed en gaat het WK Volleybal zeker volgen.  

En ontmoet ook....Toine, Hilde en Micheline!

Micheline in het kort!

Naam: Micheline
Leeftijd: 55 jaar
Woonplaats: Ugchelen
Diabetes: sinds 11 jaar
Motto: "Je hebt altijd een keuze."

Citaat: “Je bent met diabetes ineens lid van een club waar je geen lid van wilt zijn, maar het is ontzettend fijn om daar over te kunnen sparren.”

Meer over Micheline

add remove

Micheline, 55 jaar, wonende in Ugchelen, kreeg in 2011 de diagnose diabetes. Na bijna 2 jaar bleek type 2 toch type 1 te zijn en werden de pillen ingewisseld voor een insulinepen. Dit heeft veel impact gehad op haar leven. Hoe je diabetes ervaart is voor iedereen heel anders. Contact met lotgenoten is voor haar een gevoel van thuiskomen, met iemand te kunnen delen hoe het voelt om een hypo te hebben, over materialen en instellingen sparren. Het is een feest der herkenning en dat als lid van een club waar je liever geen lid van wilt zijn.  Dat heeft ze tijdens de hike challenge dit jaar mogen ervaren. Mentaal is er heel veel wat, dat invloed heeft op je bloedsuiker. De watten die je soms in je hoofd zitten, kun je laten verdwijnen door beweging. Het is goed voor je, niet alleen voor je lijf, ook voor je hoofd. Als ik voldoende beweeg, is mijn lichaam ook veel vergeeflijker” Micheline kijkt uit naar het WK Volleybal. Ze speelt het zelf niet, maar ze vindt het erg leuk om te volgen!

Hilde in het kort!

Naam: Hilde
Leeftijd: 48 jaar
Woonplaats: Harderwijk
Diabetes: sinds 3 jaar
Motto: “Bewegen is een uitlaatklep.”

Citaat: “Ik heb ondervonden dat ik door het bewegen, ik duidelijk minder insuline nodig heb, en de waardes veel stabieler blijven.”

Meer over Hilde

add remove

Hilde, 48 jaar, wonende in Harderwijk, is in 2019 op haar 45e gediagnosticeerd met diabetes type 1. Diabetes was voor haar niet onbekend in de familie, haar zoon Noah heeft diabetes vanaf zijn 2e levensjaar. Na haar eigen diagnose stond het leven weer even op z’n kop, maar Hilde stond er in eerste instantie heel praktisch in, juist omdat ze al zolang de diabetes van haar zoon gemonitord heeft. “Je doet je best om het te begrijpen, maar nu ik het zelf heb, besef ik pas écht wat de impact is van diabetes in het dagelijks leven.” Bewegen is ontzettend belangrijk in Hilde haar leven, het is een uitlaatklep. “Ik heb ondervonden dat ik door het bewegen, ik duidelijk minder insuline nodig heb, en de waardes veel stabieler blijven.” Inmiddels heeft Hilde al twee keer meegedaan met een bike challenge van de Bas van de Goor Foundation. Een week lang met andere mensen met diabetes en de nabije omgeving in een bubbel zitten is heel bijzonder, je wordt in korte tijd heel hecht, ik heb er zelfs goede vrienden aan over gehouden.” Hilde kijkt uit naar het WK volleybal, “Superleuk toernooi en gaaf dat het in Nederland is.”

Toine in het kort!

Naam: Toine
Leeftijd: 70 jaar
Woonplaats: Dieren
Diabetes: 23 jaar
Topper in: dromen nastreven
Motto: Nooit te oud om te leren over je eigen diabetes  

Citaat: “Nooit te oud om te leren over je eigen diabetes”  

Meer over Toine

add remove

In 2021 liep Toine samen met de Bas van de Goor Foundation zijn droom: naar Santiago de Compostella. “De foundation maakte het mogelijk dat ik mijn langgekoesterde wens kon vervullen om die geweldige wandeltocht te maken met mijn diabetes”. Toine heeft al ruim 20 jaar diabetes en heeft in die jaren eerst zelf uitgepuzzeld hoe hij het best zijn diabetes onder controle kon krijgen. Hij kwam later pas in aanraking met de Bas van de Goor Foundation, maar beter laat dan nooit. “Ik leerde in Spanje, maar ook in de voorbereiding daarvoor al, zoveel. Door verhalen en ervaringen van de andere lopers met diabetes leerde ik dat ik altijd minder insuline nodig heb voordat ik ga bewegen. Die ervaring zorgt ervoor dat ik en mijn diabetes veel beter samengaan.” Ouder worden en diabetes vragen om een gezonde leefstijl. Toine pakt graag de fiets en loopt graag. Hij beweegt overdag voldoende om zijn fitheid te behouden. Fanatiek kijken naar volleybal de komende weken gaat Toine waarschijnlijk niet doen. “Ik ben liever zelf actief, maar wie weet kijk ik straks wel naar een wedstrijd. Ik ga zeker Nederland en Japan, waarvoor mijn gemeente gastheer is, volgen”

Régy in het kort!

Naam: Régy
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Apeldoorn
Diabetes: sinds 3e levensjaar
Motto: "Iedereen moet wel ergens op letten"

Citaat: “Een citaat wat staat voor de tattoo die ik ga zetten; I am better than my highs and lows”

Meer over Régy

add remove

Régy Roelofs, 21 jaar oud, woont in Apeldoorn en heeft al vanaf zijn 3e jaar diabetes. Hij studeert sportmarketing / commerciële economie in Deventer. Sporten is zijn grootste hobby; vooral voetbal. Daarnaast fitnest, basketbalt en bokst hij graag.

Toen ik diabetes kreeg was ik jong. “Als je drie jaar bent, weet je eigenlijk niet wat er gebeurd. Vooral voor mijn ouders is er in de eerste jaren veel veranderd, aangezien diabetes niet bekend was bij ons in de familie. Vanaf mijn 7de levensjaar begon ik diabetes begrepen. Het ‘voordeel’ voor mij is dan ook dat ik niet anders gewend ben dan het leven mét diabetes, dus voor mij is het leven met diabetes een automatisme geworden”.

Régy heeft diverse activiteiten met de Bas van de Goor Foundation gedaan. Hardloopwedstrijden, sportkampen en ook een internationale ervaring. “Ik heb als toppunt in 2012 met het Nederlands team meegedaan aan het WK voor kinderen met diabetes in Lausanne (Zwitserland). Mede dankzij de Bas van de Goor Foundation weet ik hoe belangrijk het is om te sporten met diabetes, van deze evenementen heb ik heel veel opgestoken. Met de andere kinderen en begeleiding praat je er over, deel je tips en tricks. Dat helpt enorm.” Régy loopt momenteel stage bij de Bas van de Goor Foundation.

Lees hier meer over ons partnerschap van het WK Volleybal.

Wij en het WK volleybal

Onze partners