Dit was Half Uurtje Door Je Buurtje!

We liepen met meer dan 12.000 mensen!

Op 13 en 14 november registreerden ruim 12.000 mensen een Half Door Je Buurtje. Daarnaast deden er mensen mee die hun wandeling niet registreerden maar het wel aan ons lieten weten dat ze samen op pad zijn geweest of zelfs nog wel met meer. Daarom durven we wel te zeggen dat er zeker 24.000 mensen hebben gewandeld. Met meer dan 59 miljoen stappen en ruim 54.000 kilometer was ook deze editie weer een enorm succes. Dit jaar werd er zelfs in het buitenland met ons meegelopen.

  

14 november, Wereld Diabetes Dag

Dit evenement organiseerden wij voor de derde keer op rij in het kader van Wereld Diabetes Dag (14 november). Er werd de hele dag door gewandeld. Vroeg in de ochtend, midden op de dag of nog even na het eten. En vooral veel genietend van de zon. In Nederland liepen we de afgelopen twee dagen met heel veel mensen tegelijk. Dat we met ruim 12.000 mensen zouden lopen, hoopten we! En dat is gelukt. Twee dagen lang zagen en hoorden we dat mensen aan de wandel waren. In totaal ontvingen we ruim 400 foto’s van deelnemers. Vanuit Portugal, Spanje, Zanzibar, Frankrijk, Oostenrijk kregen wij filmpjes en foto’s opgestuurd. Het was voor het eerst dat ook internationaal met ons mee werd gelopen.

Deelnemers gingen alleen op pad, maar er werd ook vooral samen gelopen. Met buren, familie of een trouwe viervoeter. Op maandag 14 november, zagen we vooral veel collega’s met elkaar een rondje lopen. In totaal hebben alle deelnemers 858.207 minuten bewogen en wandelden deelnemers gemiddeld 72 minuten. Dit is aanzienlijk meer dan vorig jaar waar mensen gemiddeld 55 minuten liepen.

Samen werken aan gezondheid

Half Uurtje Door Je Buurtje is ons initiatief en wordt ondersteund door Menzis, SamenGezond en Novo Nordisk. Een samenwerking die bijzonder is. Lees hieronder meer over onze samenwerking.

Half Uurtje Door Je Buurtje in cijfers

We liepen samen het totaal aantal gelopen kilometers omgerekend 1,35 keer de wereld rond. In totaal liepen we ruim 14.00 uur. Dit jaar wandelden we gemiddeld 72 minuten per wandelaar. Dat is 17 minuten meer dan vorig jaar. Onze feiten en cijfers over Halfuurtje Door Je Buurtje zie je in onderstaande afbeelding. De winnaars van de foto-actie worden later bekend gemaakt.


Half Uurtje Door Je Buurtje 2024
Volgend jaar ook meewandelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws van ons werk en de activiteiten die wij organiseren zoals Half Uurtje Door Je Buurtje.