In beweging blijven met diabetes! De BeweegClub gaat jou straks daarbij helpen

Vrijdag 10 maart werden wij tijdens ons jaarlijkse volleybaltoernooi voor onze partners verrast. De Nationale Postcode Loterij maakte feestelijk bekend dat onze jaarlijkse bijdrage is verhoogd. Maar het belangrijkste was dat de aanvraag voor de start van de BeweegClub is gehonoreerd. Dit betekent dat wij de financiën krijgen om ons plan om mensen in beweging te houden, kunnen gaan uitvoeren. Fantastisch nieuws!  

Bas was verrast en even sprakeloos. Toen kwamen toch de woorden. “We zijn onwijs blij dat we nu een plan, dat er al een tijdje was, echt kunnen gaan doen. Dit is een blijk van waardering van de Nationale Postcode Loterij voor het werk wat we doen en de kans die zij met ons zien. Mooi dat we nu ook mensen in beweging kunnen gaan houden.” 

In beweging komen en blijven  

Vijftien jaar geleden startten we met de Bas van de Goor Foundation. We begonnen met een missie: kinderen en volwassenen met diabetes in beweging brengen. En die missie is vandaag de dag onveranderd. Het belang van bewegen is wellicht nog wel groter met de uitdagingen die we kennen in de samenleving van toenemende inactiviteit bij de Nederlandse bevolking en het toenemend aantal mensen met (pre)diabetes. Actief werken aan je gezondheid is niet altijd eenvoudig, maar wel noodzakelijk om fit oud te worden.  

In de afgelopen jaren hebben wij tienduizenden mensen met diabetes in beweging gebracht. De één bij een evenement, de ander bij de Nationale Diabetes Challenge en weer een ander bij een meerdaagse ‘challenge’ van bijvoorbeeld wandelen, fietsen of langlaufen. Gelukkig ontmoeten wij iedere keer mensen die blij zijn met de ervaring dat bewegen hen helpt in hun leven met diabetes. Maar volhouden is niet voor iedereen gemakkelijk. Er blijven vragen en uitdagingen om in beweging te blijven. Daarom ontstond het idee om mensen na de ervaringen bij ons in beweging te houden. Een plek waar je handreikingen krijgt, mensen ontmoet en activiteiten zijn om in beweging te blijven om zo (samen) actief te blijven. Met de BeweegClub gaan we daarmee starten. Niet meteen morgen. Maar in de komende tijd gaan we het plan uitvoeren; stap voor stap zodat we een goede basis bouwen om nog jaren mee verder te kunnen. Zodra we hier verder mee zijn, laten we dat uiteraard weten.  

Wordt vervolgd.  

Bekijk onze activiteiten

Onze partners