ADO Den Haag clinic

We hebben er lang naar uitgekeken, we hebben de clinic drie keer moeten verzetten, maar afgelopen zondag was het eindelijk zo ver! Samen met een groep enthousiaste kids waren we aanwezig bij ADO Den Haag, hier hebben we een rondleiding gekregen, samen getraind en geleerd over hoe om te gaan met je diabetes tijdens een sportieve activiteit. 

 

Iedereen verzamelen! Zondagochtend, is voetbalochtend! We mochten 26 kinderen welkom heten op het jeugdcomplex van ADO Den Haag. Bij binnenkomst zochten de deelnemers en de ouders/verzorgers elkaar direct op ervaringen uit te wisselen of gewoon gezellig te kletsen en kennis te maken, kennismakingen die vaak voor waardevolle en herkenbare gesprekken zorgen.

Na de eerste kennismaking, nam Kees van ADO in de maatschappij het woord om iedereen welkom te heten op het jeugdcomplex van ADO Den Haag. We trapte de dag af met een presentatie aan de deelnemers en hun ouders over sport en diabetes en wat wij doen als Foundation. 

Inmiddels waren de trainers van ADO Den Haag ook aangekomen op het sportcomplex. Deze trainers namen de kinderen en hun ouders vervolgens mee voor een rondleiding over het complex, waar normaal gesproken alleen maar ADO spelers toegang hebben! Voor ons was het dus een speciaal kijkje achter de schermen. Zo hebben de kinderen gezien waar de spelers hun wedstrijden analyseren, de trainers hun trainingen voorbereiden en hebben ze in het krachthonk mogen kijken. 

"Tijd voor pauze...? Tijd voor voetbal!"

Na de rondleiding was het eindelijk tijd om dan echt het veld op te gaan waar de kinderen onder leiding van Ronald Samson (trainer van ADO Den Haag O18), mochten ervaren hoe het is om als echte prof te trainen. Zo hebben de kinderen hun technische vaardigheden verbeterd, is hun schotkracht en schotnauwkeurigheid verbeterd en hebben de keepers nóg hoger leren duiken. 

Inmiddels was het tijd voor een korte pauze met wat lekkers... maar zoals je begrijpt was een pauze geen prioriteit deze dag, voor we het wisten stond iedereen alweer te trappelen op het veld om verder te gaan met de training! Waar mede door het enthousiasme van de kinderen snel de training dan ook werd hervat met een wedstrijdje doelwit schieten. De winnaar van het doelwit schieten kreeg aan het einde van de dag een prijs uitgereikt door onze sponsor Bosman. 

Toen de groep weer een beetje was bijgekomen van de spanning en het wedstrijdje doelwit schieten, werd de groep in twee teams verdeeld. Klaar voor dé wedstrijd. Er werd een titanenstrijd uitgevochten in een hele spannende wedstrijd, die uiteindelijk werd gewonnen door het team zonder hesjes met 3-2.  

Nóg een verrassing... 

Nadat iedereen een beetje was bijgekomen, kregen alle kinderen nóg een verrassing. ADO in de maatschappij heeft namelijk voor alle deelnemers een kaartje kunnen regelen voor de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Een mooie afsluiter voor een dag wat in het teken stond van voetbal. 

Na dit mooie nieuws was het toch echt tijd om afscheid te nemen en de dag vol blije gezichten af te sluiten. Wij als Bas van de Goor Foundation willen alle betrokken partijen en mensen bedanken voor hun inzet tijdens de clinic. Ook alle deelnemers en ouders, bedankt! 

ADO Den Haag heeft ook een leuk stuk over de middag geschreven op hun eigen website! Lees hier het verslag; website ADO Den Haag

Lijkt het jou ook leuk om de volgende keer aanwezig te zijn bij een van onze evenemente? Kijk dan snel in de evenementenkalender. 

Sportieve groeten,

Team Bas van de Goor Foundation

Bekijk evenementen van de BvdGF