WeSkate
2ChangeDiabetes Weissensee

Doe mee!

 21 t/m 26 januari 2022

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

De laatste Elfstedentocht in Nederland was in 1997. Maar het schaatsbloed kruipt waar het niet gaan kan, en dus trekken jaarlijks veel schaatsliefhebbers naar de Oostenrijkse Weissensee om daar hun alternatieve Elfstedentocht te rijden. Bij ons kriebelt het al een aantal jaar en in 2022 gaat het er dan eindelijk van komen: We gaan die kant op! Professioneel schaatstrainer Piet Hijlkema gaat ons voorbereiden op de tocht en jij kan mee! Het mooie van de Weissensee is dat je niet per se meteen 200 km hoeft te schaatsen, korter kan ook.

De data van de Alternatieve Elfstedentocht zijn nog niet bekend, maar ons plan is voorlopig om op vrijdag 21 januari naar Oostenrijk te vertrekken. Zo kunnen we zaterdag, zondag en maandag drie dagen onder begeleiding van Piet wennen aan natuurijs. Op dinsdag 25 januari 2022 hopen we dan de alternatieve tocht der tochten te kunnen rijden, om op woensdag met medaille weer huiswaarts te keren. 

Wat kun je verwachten?

Je krijgt van ons een goed georganiseerd voorbereidingstraject met schaatstrainingen, uitleg van alles wat je moet weten over materiaal en schaatsen op natuurijs, deskundige (medische) begeleiding, een BvdGF schaatstenue en een compleet verzorgde reis naar Oostenrijk. Plus natuurlijk een onvergetelijke ervaring waar je de komende jaren van kan nagenieten. 

Programma

Vrijdag 21 januari 2022

 • Vertrek op eigen gelegenheid naar Oostenrijk
 • Overnachting in een hotel dicht bij het meer

Zaterdag 22 t/m maandag 24 januari 2022

 • Wennen aan natuurijs
 • Training van Piet
 • Ontspannen, van de omgeving genieten en je voorbereiden op de tocht

Dinsdag 25 januari 2022

DE GROTE DAG! In alle vroegte gaan we (waarschijnlijk nog in het donker!) het ijs op.

Woensdag 26 januari 2022

 • Met een rugzak vol stoere verhalen en een medaille om onze nek rijden we op eigen gelegenheid weer naar huis.

Voorwaarden

Je inschrijving is pas verzekerd wanneer bij aanmelding € 300 overgemaakt is op de rekening van de BvdGF. Na het invullen van het inschrijfformulier volgt een keuze. Zodra je deze aanbetaling hebt voldaan is je inschrijving bevestigd. Vanaf de inschrijving worden alle donaties verzameld via deze website.

Bij inschrijving committeer je je aan het bedrag van € 1700. Jij bent vanaf het moment van inschrijven verantwoordelijk om dit bedrag bij elkaar te halen via sponsoring of hier zelf garant voor te staan.

De vaste kosten bedragen € 700 en € 1000 per deelnemer is donatie voor de BvdGF. We adviseren je daarbij de vaste kosten zelf te betalen, maar dat hoeft niet.

Als het je lukt om meer dan € 1700 Euro op te halen, dan is dat natuurlijk des te beter en komt dat ten goede aan de BvdGF. Het is niet mogelijk om een overschot aan donaties (meer dan € 1700, -) terug te vorderen op je eigen bijdragen.

Het is ook niet mogelijk om een overschot aan donaties te gebruiken voor het huren/kopen van materialen of het afsluiten van verzekeringen.

Lees hier binnenkort alle voorwaarden

Een goede voorbereiding voor de Weissensee is een absolute must! Wij gaan je daar zo goed mogelijk bij helpen. We bieden je samen met professional Piet Hijlkema een gedegen voorbereidingstraject aan. De focus in je voorbereiding zou moeten liggen op duurtraining, kracht uithoudingsvermogen, techniek, techniek en techniek. Hoe beter je kan schaatsen, hoe groter de kans dat je eindstreep binnen de tijdslimiet van 12 uur haalt. Elke training die je op(natuur) ijs kan meepakken is waardevol. Verder is fietsen een goede aanvullende training.

Samen trainen

Voor de training ben je deels op jezelf aangewezen, maar we trainen ook een aantal keer samen om je te helpen bij die zo belangrijke techniek. En het is natuurlijk leuk om je teamgenoten te leren kennen en hun vorderingen te bekijken. De data voor deze trainingen volgen z.s.m. Tijdens de trainingen kijken we ook of je 'on track' bent met fondsenwerven, of dat we daar nog bij kunnen helpen. 

De reis is inclusief:

 • Verblijf in Oostenrijk
 • Drie tot vier trainingen in Nederland
 • Jouw startbewijs en lidmaatschap (verplicht) van de Stichting Alternatieve Elfstedentocht Weissensee
 • Medische begeleiding van een top-internist
 • Een BvdGF schaatstenue (in ieder geval een jack)
 • Trainingsschema’s
 • Hele vette foto’s van een professionele (sport)fotograaf

Wat moet je dan nog zelf regelen?

 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Vervoer van en naar de trainingen in Nederland en naar Oostenrijk
 • Schaatsen, een helm (verplicht) en aanvullende kleding

Werner en Anneke

“Elke deelnemer die over de finish kwam werd luidkeels aangemoedigd tot de laatste meters. Het groepsgevoel is dan nog maar eens extra voelbaar."

Bas

“Toen ik de eerste keer die beelden zag van 15.000 Zweden aan de start van de Vasaloppet wist ik: Dat wil ik ook! De finish was een bijzonder en emotioneel moment. Ik hoop zoiets ook op de Weissensee te ervaren!"

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor WeSkate2ChangeDiabetes Weissensee. De inschrijving is nog niet officieel geopend maar je kunt je wel vanaf nu alvast aanmelden via de voorinschrijving. Hiermee houden we een plekje gereserveerd en krijg jij als allereerste de kans om je straks officieel aan te melden!

Aanmelden voorinschrijving

Gerelateerde evenementen