Nationale Diabetes Challenge erkend als bewezen effectieve interventie

Wandelen als medicijn werkt

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is onlangs erkend door de erkenningscommissie Sport en Bewegen als bewezen effectieve beweeginterventie. De NDC heeft als interventie een stap gemaakt naar het erkenningsniveau Effectief. Dit niveau geeft aan dat er eerste aanwijzingen zijn voor effectiviteit van de interventie. En dat is goed nieuws! Wij hebben met onderzoek kunnen aantonen dat meedoen aan de NDC voor mensen met diabetes, of voor diegene die verhoogd risico hebben om diabetes te krijgen, significant een bijdrage levert aan het verbeteren van hun gezondheid en kwaliteit van leven. En daar zijn wij natuurlijk super trots op.

Oordeel commissie

In het rapport van de commissie is het volgende terug te lezen: “De commissie spreekt over een goed uitgewerkte interventie. De interventie is laagdrempelig, heeft een groot bereik, sluit aan bij de doelgroep en er wordt samengewerkt tussen medisch en sociaal domein.”

Trots

Het nieuws is uiteraard met trots aangehoord. Bas reageert: “Het is nu formeel wat we eigenlijk al heel lang nastreven; de NDC brengt mensen duurzaam in beweging waarbij de zorg voor mensen met diabetes en voor hen die verhoogd risico lopen hierop verbinden aan het domein sport. En dat is fantastisch, want die samenwerking brengt mensen verder in hun gezondheid. Daarnaast vormt de NDC een vliegwiel voor samenwerking in de wijk. Gewoon door te starten, elkaar te leren kennen en gewoon te doen.  En dat in dit bijzondere jaar waar we de NDC voor de 10e keer organiseren. Alle credits gaan ook vooral naar de mensen die in het veld de wandelgroepen begeleiden en ons hiermee ondersteunen. Felicitaties zijn daarom aan iedereen, die op wat voor manier ook bijdraagt aan de NDC!”

Het artikel gaat door onder de foto. 

"De NDC brengt mensen duurzaam in beweging."

En nu?

De Nationale Diabetes Challenge brengt mensen in beweging en is zelf ook volop in ontwikkeling. De plannen voor de komende jaren zijn duidelijk. We willen graag steeds meer mensen, van diverse culturen, in beweging brengen en dat op een duurzame manier organiseren. Daarom zijn we ook met steeds meer met gemeenten in gesprek over hoe zij de NDC kunnen inzetten. Daarnaast ontwikkelen we ook de NDC door waardoor het effect bij deelnemers groter wordt en de kwaliteit van de interventie kunnen waarborgen dan wel verhogen.

Meer weten over de NDC?

Lees meer op www.nationalediabeteschallenge.nl of neem gerust contact op met ons via ndc@bvdgf.org

Bekijk onze activiteiten

Onze partners