Diabetes Games

Een Olympisch avontuur

30 juni 2024

Voel je een Olympisch kampioen!

 Op 30 juni organiseren we met de Bas van de Goor Foundation de Diabetes Games. Dit bijzondere evenement, geïnspireerd door de Olympische Spelen die later in juli beginnen, is speciaal georganiseerd voor kinderen tussen 7 en 17 jaar met diabetes.

Gedurende het evenement zijn er in totaal 4 rondes waarin diverse sportieve clinics worden aangeboden. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een clinic naar keuze in elke ronde. Als beloning ontvangen de kinderen een medaille. Dit telt dan ook mee in het klassement om de Diabetes Games te winnen (meer informatie hierover volgt verderop). Bekijk hieronder het overzicht van de sportieve clinics die worden aangeboden tijdens de Diabetes Games. Je kan je ook direct aanmelden via onderstaande button.

Meld je aan

Ronde 1

 • Handbal
 • Judo
 • DiabetesCup

Ronde 2

 • Baseball
 • Volleybal
 • DiabetesCup

Ronde 3

 • Kickboksen
 • Dansen
 • Hockey
 • Atletiek

Ronde 4

 • Flagfootball
 • Voetbal
 • BMX (vol)
 • Basketbal

DiabetesCup

Tijdens ronde 1 & 2 zal ook de DiabetesCup worden georganiseerd. Een voetbaltoernooi waar deelnemers zich voor kunnen inschrijven. Hier zijn ook punten te verdienen voor het klassement.

Het Gouden Dorp

Naast de sportieve clinics vind je het 'Gouden Dorp' als centraal ontmoetingspunt voor deelnemers. Hier worden de openingsceremonie en prijsuitreiking gehouden. Tijdens de pauzes, staan er ook foodtrucks klaar voor een lekker hapje en drankje.

In het Gouden Dorp gaat het niet alleen om relaxen en mensen ontmoeten. Hier kun je namelijk ook deelnemen aan interessante side events om extra punten te verdienen voor het klassement. Bovendien kun je je verheugen op Meet & Greets en informatieve bijeenkomsten waar zowel deelnemers als ouders, verzorgers en anderen kunnen aansluiten. Meer informatie hierover volgt later.

Algemeen klassement

Tijdens de Diabetes Games nemen verschillende ziekenhuizen het tegen elkaar op in een spannende strijd om de koppositie in het klassement. Deelnemers hebben gedurende het evenement de kans punten te scoren voor hun ziekenhuis, waarmee ze de felbegeerde wisselbeker kunnen veroveren!

Deelname aan de Diabetes Games kost 5 euro. Bij aankomst meld je je aan en ontvang je consumptiebonnen ter waarde van 5 euro, die je kunt gebruiken bij de foodtrucks.

Na de prijsuitreiking en afsluiting vindt er een voetbalwedstrijd plaats tussen een team van de Bas van de Goor Foundation en Creators FC, een team met bekende vloggers in Nederland. De kosten voor toegang tot deze wedstrijd bedragen 10 euro per persoon. Mis deze unieke kans niet en geniet van een sportieve en vermakelijke afsluiting van de Diabetes Games!

Extra informatie

Locatie & programma

add remove

De Diabetes Games worden op 30 juni 2024 georganiseerd op Sportcentrum Papendal.

08:15 - 08:45 Inloop en ontvangst
08:45 - 09:30 Opening Diabetes Games
09:30 - 10:45 Diabetes Games - Ronde 1
10:45 - 11:05 Pauze
11:05 - 12:20 Diabetes Games - Ronde 2
12:20 - 13:15 Lunch
13:15 - 14:30 Diabetes Games - Ronde 3
14:30 - 14:50 Pauze
14:50 - 16:05 Diabetes Games - Ronde 4
16:15 - 16:45 Finale DiabetesCup
16:45 - 17:30 Afsluiting en prijsuitreiking
17:00 - 18:15 Mogelijkheid tot avondeten
19:00 - 20:30 Voetbalwedstrijd - Creators FC v Bas van de Goor Foundation

Bovenstaande tijden zijn voorlopig vastgesteld, maar kunnen gedurende de voorbereiding nog wijzigen

“Wie weet zien we jou binnenkort ook schitteren op de Diabetes Games!


Meld je aan en ben er ook bij op 30 juni

Onze partners