Help mee als vrijwilliger!

Alle hulp is welkom!

Door het hele jaar heen organiseren wij veel evenementen en activiteiten waarbij we hulp kunnen gebruiken. Of je nu meegaat als zorgverlener bij een van onze kinderkampen, ons kan helpen bij het organiseren van het NDC festival of je op een andere manier kan ondersteunen - alle hulp is welkom!
Als je ons kan en wil helpen zetten we je bij ons op een lijst en krijg je een aantal keer per jaar een oproep. Meestal gaat het om losse evenementen of activiteiten waarbij jezelf kunt aangeven of je beschikbaar bent. Je zit dus nergens aan vast en je hoeft ook niet voor een langere tijd beschikbaar te zijn.

Dankzij jouw steun kunnen wij onze evenementen organiseren en mensen met diabetes in beweging blijven brengen naar een betere kwaliteit van leven. De kinderen en volwassenen waar wij de activiteiten voor organiseren kijken vaak tegen je op en zijn je dankbaar!

Onderaan deze pagina vind je een formulier waar je je kunt aanmelden!

Liever op een andere manier helpen? Denk er eens over om een actie te starten en hiermee geld op te halen voor onze evenementen! 

"Het is bijzonder om in de praktijk te zien hoeveel de kinderen aan elkaar hebben tijdens een sportkamp. Ze leren echt van elkaar."

Ben je zorgverlener?

 De kans dat je als zorgverlener veel vragen krijgt over sport en diabetes is groot. Hoewel sporten erg goed is voor mensen met diabetes is het soms best even lastig om te starten met sporten. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden. Als zorgverlener zie je mensen met diabetes vaak in een gecontroleerde setting binnen een ziekenhuis, maar zie je ze veel minder in 'het echte leven'. Als je met ons meegaat als vrijwilliger bij een van onze evenementen leer je in de praktijk en draag je tevens bij aan een leuke en sportieve dag voor mensen met diabetes. Klinkt goed toch?

Leren in de praktijk

Wij horen vaak dat meegaan op kamp of een gezinsweekend voor zorgverleners in de diabeteszorg de beste bijscholing is die er is. Ook een avond meedoen tijdens een 'Back on Track' of het meewandelen tijdens de Nationale Diabetes Challenge leert je veel over de praktijk. Daar hoor je pas waar mensen echt tegenaan lopen, maar ook hoe anderen dat oplossen. We organiseren veel activiteiten gedurende een jaar, waar ook wij iedere keer weer nieuwe dingen leren. Een deel van onze activiteiten is geaccrediteerd voor zorgprofessionals.

Maar we doen meer. Met enige regelmaat organiseren we congressen, soms met andere partijen, soms alleen. In 2014 organiseerden we een zelfmanagement congres en in 2016 een jubileumcongres ter ere van ons 10-jarig bestaan met als thema 'breng beweging in de praktijk'. In onze evenementenkalender kun je zien wat er voor de komende periode op de planning staat.

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste zorgverleners binnen de diabeteszorg om ons te helpen tijdens activiteiten. Wil jij een keer mee op kamp? Of ondersteunen op een informatieavond? Mee op een van onze challenges? Wandelen met jouw patiënten om ze te laten ervaren wat dat oplevert? Vul dan het volgende formulier in en meld je direct aan! We zijn blij met je steun!

Meer weten over sporten met diabetes? Kijk ook eens op onze educatieve pagina: www.leersportenmetdiabetes.nl

Ga je mee als vrijwilliger? Vul hier je belangstelling in!

Eendaagse kinderevenementen
Meerdaagse kinderevenementen
Meerdaagse evenementen
Back on Track avonden
Challenges
NDC
Overig

Sporten met diabetes

De angst voor hypo’s, vragen over met welke bloedglucosewaarde je moet starten met sporten, of je mag sporten met een te hoge bloedglucosewaarde, welk effect verschillende type inspanning heeft en ga zo maar door. Op onze website leggen we in de basis uit hoe het werkt en geven we antwoorden op de meest voorkomende vragen, tijdens onze evenementen gaan we er dieper op in.

Omdat er zoveel factoren van invloed zijn op bloedglucosewaarden en het voor iedere sport en voor ieder individu anders werkt, blijft eenduidig advies geven lastig. Wil je mensen nu uitgebreider informeren dan kun je altijd even contact met ons opnemen of de mensen naar ons doorverwijzen. Kijk bijvoorbeeld eens op ons nieuwe platform: www.leersportenmetdiabetes.nl Of kom het ervaren bij onze evenementen, want dit blijft toch de beste leerschool. Zorgverleners in de eerste lijn raden we aan eens een kijkje te nemen op de pagina van de Nationale Diabetes Challenge, een initiatief waarmee we samen met jullie heel veel mensen met diabetes type 2 in beweging brengen.

Stel je vraag aan ons!

Wil jij ons graag ondersteunen tijdens evenementen, maar heb je hier nog vragen over? Laat het ons per mail weten zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen en wij je hopelijk zien bij een van onze evenementen! Mail naar: events@bvdgf.org

Evenementen voor
kinderen met diabetes

Bekijk meer

Evenementen voor
volwassenen met diabetes

Bekijk meer

Lees hier ons laatste nieuws

Bekijk meer

Zelf ervaren? Kom naar een evenement

Bekijk meer

Onze partners