Steun ons

Kies zelf op welke manier

Jij kan ons steunen. Wil jij of eventueel jouw organisatie een bijdrage leveren aan onze missie? Kinderen en volwassenen met diabetes die meedoen aan onze activiteiten zijn je daarvoor nu al dankbaar.

Jouw bijdrage maakt het verschil

De impact van diabetes op het alledaagse leven van mensen met diabetes is groot. Diabetes is een chronische ziekte die niet weggaat. Het is ‘iets’ waar je mee moet leren leven. Wij brengen kinderen en volwassenen met diabetes in beweging. Zo ervaren zij dat bewegen een positieve bijdrage levert aan het regelen van hun diabetes. Bewegen zorgt namelijk voor een betere werking van insuline en geeft mensen met diabetes meer grip op hun bloedglucosewaarden en op hun leven met diabetes. Lees hier meer over hoe wij dit doen

Onze missie

Jouw donatie maakt het mogelijk dat wij deze mensen helpen om zelfvertrouwen te krijgen en zelfstandig(er) te worden met hun diabetes door meer te gaan bewegen. Zij krijgen hierdoor meer grip op hun diabetes en vergroten we hiermee hun kwaliteit van leven. Met jouw donatie kunnen wij evenementen organiseren waar mensen met diabetes in beweging komen, veel leren en handvatten krijgen om het voor henzelf beter te maken.

Jij kan ons steunen door...

Eenmalige gift

Je kunt eenmalig een bedrag doneren. Anoniem of eventueel met minimale gegevens. Je kunt giften aftrekken van de belasting. Hoeveel aftrek je krijgt voor de giften hangt af van het soort gift dat je doet. Meer informatie hierover kan je verder bekijken op de site van de Belastingdienst.

Periodieke gift

Je kunt er ook voor kiezen langduriger ons te steunen door periodiek een gift te geven. Er zijn wel voorwaarden om het van de belasting af te mogen trekken. Denk hieraan bij dat  doneren dan moet voor minimaal 5 jaar, met hetzelfde bedrag per jaar en de gift vastgelegd moet zijn via een notaris of een schenkingsovereenkomst.

Doneren als bedrijf

Wil je met jouw bedrijf ons steunen? Dat kan. Je kan rechtstreeks aan ons doneren of één deelnemer aan onze buitenlandse challenges. Ons steunen kan fiscaal ook aantrekkelijk zijn als bedrijf. Giften vanuit een BV aan algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s) mag van de winst worden afgetrokken. Wij hebben een ANBI status. Lees meer hierover bij de Belastingdienst.

Nalatenschap

Een hele bijzondere manier om kinderen met diabetes een gezonde, sportieve en vrolijke toekomst te geven is om ons op te nemen in je testament. Zo laat je iets na wat voor anderen een wereld van verschil maakt. Wij besteden nalatenschappen volledig aan de activiteiten voor kinderen. Over een nalatenschap wordt geen erfbelasting gerekend.

Wil je meer weten over ons steunen en welke vormen er zijn? Neem dan gerust contact op met Petra Seegers, directeur van de foundation via Petra@bvdgf.org of 085 - 06 01 000.

Dankzij de vele bijdragen

In de afgelopen jaren brachten wij tienduizenden mensen met (pre)diabetes in beweging. De één bij een evenement, de ander bij een meerdaagse challenge. Gelukkig ontmoeten wij nog altijd mensen die blij zijn met de ervaring dat bewegen hen helpt in hun leven met diabetes. Maar volhouden is niet voor iedereen gemakkelijk. Daarom blijven we ons inzetten voor iedereen die onze hulp kan gebruiken.

Ja, ik steun jullie!

Steun een actie of persoon

Steun iemand die voor ons geld ophaalt met een eigen actie of challenge

Steun ons met geld

Geef een gift en kijk hier wat bij je past

Speel mee met de Vriendenloterij

En maak zelf kans op prijzen

Superfijn dat je ons wilt steunen. 

De impact van diabetes op het alledaagse leven van mensen met diabetes is groot. Diabetes is een chronische ziekte. Je moet daarmee leren leven. Wij brengen kinderen en volwassenen met diabetes in beweging. Jouw donatie maakt het mogelijk dat wij deze mensen helpen om zelfvertrouwen te krijgen en zelfstandig(er) te worden met hun diabetes. Door meer te gaan bewegen. Met jouw donatie organiseren wij evenementen waar mensen met diabetes in beweging komen, veel leren en handvatten krijgen om het voor henzelf beter te maken. 

Onze partners