Sponsors & Partners

Sponsors & Partners die onze missie steunen

Wij prijzen ons gelukkig met een aantal partners dat ons al jarenlang ondersteunt in ons werk. Vaak hebben zij een directe link met de diabeteswereld en delen onze missie. We stellen ze graag aan je voor.

Bosman

Bosman is dé expert als het gaat om leven met diabetes. Bosman levert niet alleen de medische hulpmiddelen, maar ook het advies en de ondersteuning die daarbij horen. Dat doen ze al ruim 85 jaar. Met elk hulpmiddel, elke innovatie en elke oplossing helpt Bosman zorgprofessionals om de beste zorg te leveren. En ze helpen patiënten om goed voor zichzelf te zorgen. Daarbij staan de diabetesexperts van Bosman altijd klaar met hun kennis en expertise. Met handige tips, kennisartikelen en persoonlijk advies helpen ze patiënten en zorgprofessionals bij de keuze voor het juiste hulpmiddel. Samen met Bosman organiseren wij informatiebijeenkomsten en zijn zij aanwezig bij onze activiteiten.

Diabetes.nl

Diabetes.nl is een website voor mensen met diabetes en hun naasten. Het is een samenwerking van het Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland, Stichting DON, Stichting JDRF Nederland en ons. Op diabetes.nl komen informatie, activiteiten en ervaringen samen op één plek. Het biedt actuele en betrouwbare informatie over uiteenlopende onderwerpen en verschillende typen diabetes. Trefpunt is de community om ervaringen uit te wisselen en biedt een overzicht van activiteiten van wat er allemaal te doen is. Met diabetes.nl wijzen we mensen de weg in de wereld van diabetes en bieden handvatten om in het dagelijks leven met diabetes om te gaan. Zo willen we bijdragen aan een hogere kwaliteit van leven.

Diabetes.nl. Weten. Delen. Doen.

Medtronic

In 1983 introduceerde Medtronic Diabetes het concept van continue insulinetoediening via de marktintroductie van de eerste insulinepomp, met als doel mensen met diabetes een "betere manier" van insulinetoediening aan te bieden. Sinds die tijd is Medtronic Diabetes de marktleider op het gebied van insulinepomptherapie en continue glucosemonitoring. Hun geavanceerde insulinepomptherapie, in combinatie met onze continue-glucosemonitoringsystemen, bieden op dit moment hypermoderne oplossingen voor diabetesregulering. Samen met Medtronic geven wij veel voorlichting, zijn zij betrokken bij onze challenges en organiseren we activiteiten.

Menzis

Menzis is een zorgverzekeraar.  Menzis gaat voor leefkracht voor iedereen. Jong, oud, ziek of gezond. Menzis wil je als verzekerde graag helpen bij een gezonde leefstijl. Daarvoor hebben ze bijvoorbeeld een app: Samen Gezond. Werken aan je gezondheid ondersteunt Menzis graag. Daarom zijn zij partner van onze Nationale Diabetes Challenge en jaarlijks organiseren wij met hen Half Uurtje Door Je Buurtje op Wereld Diabetes Dag.

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij steunt 148 goede doelen die zich in zetten voor een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. De loterij werft fondsen voor goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Mensen die meespelen met hun postcode als lotnummer steunen via de Nationale Postcode Loterij met minimaal 40% van hun inleg aan het goede doel. Met meespelen maak je als deelnemer ook kans op geldprijzen. Sinds de oprichting is er al ruim 7,6 miljard euro aan goede doelen gechonken, die zicht inzetten voor mens en natuur. Eén van die 148 goede doelen zijn wij. Met de structurele bijdrage die wij krijgen van de Nationale Postcode Loterij kunnen wij onder andere onze kinderevenementen en challenges organiseren. 

Novo Nordisk

Novo Nordisk is een farmaceutisch bedrijf op het gebied van diabeteszorg. Zij hebben een groot aanbod diabetesmedicatie en geavanceerde insulinetoedieningssystemen voor de behandeling van diabetes. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie.

Novo Nordisk beschouwt het haar missie om de toekomst van diabetes te veranderen. Om deze visie vorm te geven heeft de organisatie het ´changing diabetes´-programma ontwikkeld. Dit programma omvat diverse nationale en internationale initiatieven, die zich met name richten op communicatie met en voorlichting aan mensen met diabetes, familie, vrienden, docenten, politici, artsen, zorgverzekeraars en andere betrokkenen. Op deze wijze wil Novo Nordisk bereiken dat de behandeling van de ziekte, de diabeteszorg, de wijze waarop de maatschappij met deze ziekte omgaat en de toekomst van diabetes veranderen en verbeteren. Novo is onze partner al sinds de start van de foundation. Wij werken intensief samen met Novo Nordisk rondom de Nationale Diabetes Challenge en de wandelgroepen voor mensen met diabetes en een migratieachtergrond. Ook organiseren we jaarlijks Half Uurtje Door Je Buurtje op 14 november, Wereld Diabetes Dag.

Vriendenloterij

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten voor het dagelijks geluk voor iedereen. Net zoals bij ons. Zo kunnen wij dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij evenementen voor kinderen met diabetes en brachten we veel mensen met diabetes type 1 en 2 in beweging. Je kan meespelen met de Vriendenloterij en zelf kiezen voor wie je meespeelt. 40% van jouw lotprijs gaat naar het goede doel. Daarnaast maak je zelf kans op prijzen. Met een VIP-kaart kan je beleven wat je elke dag mogelijk maakt; je krijgt gratis toegang tot 135 musea en tot 50% korting op talloze dagjes en avondjes uit. Meespelen voor ons? Dat?kan.

Dit is wat we doen

Bekijk meer

Steun ons op jouw manier

Bekijk meer

Lees hier ons laatste nieuws

Bekijk meer

Zelf ervaren? Evenementenkalender.

Bekijk meer

Onze partners