Evenementen voor kinderen

Evenementen voor kinderen

 Voor kinderen met diabetes vanaf 7 t/m 17 jaar (en hun ouders) organiseren wij evenementen. Dit doen wij om kinderen maar ook ouders met elkaar in contact te brengen, te leren over sporten en bewegen met diabetes en natuurlijk om een leuke dag te hebben! Wij organiseren landelijk verschillende activiteiten waar kinderen aan mee kunnen doen, die aansluiten op de uitdagingen van diabetes. Van laagdrempelige eendaagse activiteiten, naar kampen in binnen -en buitenland waarbij we werken aan zelfstandigheid en het verleggen van grenzen tot aan activiteiten voor het hele gezin. Elk evenement is sportief, leuk en leerzaam. Bijna altijd doen we dit samen met ziekenhuizen en zorgverleners, want samen versterken we elkaar! Hieronder lees je meer over de evenementen die we organiseren voor kinderen. 

"Van een middag sporten tot meerdere dagen op kamp. Bij ons kan je sporten onder medische begeleiding."

Evenementen

Clinics

Met deze eendaagse clinics bieden we een laagdrempelige activiteit waarbij we informatie met een sportieve activiteit combineren. Naast de kinderen zijn ook de ouders/verzorgers welkom. Het is een mooi evenement om kennis te maken met ons, te leren over sporten en bewegen met diabetes en ervaringen uit te wisselen met anderen. We organiseren deze clinics bij voorkeur in samenwerking met ziekenhuizen door het hele land en het is altijd sportief. We gaan bijvoorbeeld voetballen bij een betaalde voetbalclub, kickboksen of survivallen. Ouders/verzorgers krijgen de kans om tijdens deze middag alle vragen over sporten met diabetes te stellen, maar ook voor andere vragen rondom diabetesmanagement is iedereen meer dan welkom. We organiseren deze activiteiten vaak met BOSMAN samen en daarom zijn onze activiteiten vrijwel altijd gratis!

Gezinsweekenden

Diabetes heeft invloed op het hele gezin. Tijdens onze gratis gezinsweekenden organiseren we daarom een programma voor iedereen binnen het gezin. Sterker nog: tijdens dit weekend 'krijgt' iedereen diabetes. Ouders/verzorgers, broertjes of zusjes, iedereen wordt aangesloten op een insulinepomp of krijgt een pen, gaat koolhydraten tellen en moet nadenken over een insulinestrategie. Het kind met diabetes is dus niet de enige dit keer! Dit evenement is vooral bedoeld voor families die dankzij diabetes tegen dingen aanlopen en daarmee aan de slag willen. We nemen daarom altijd medisce begeleiding mee. Deze begeleiding bestaat vaak uit een psycholoog, samen met een arts, diabetesverpleegkundigen en een diëtist. 

Kampen

Sportkampen in Nederland

De gratis kampen in Nederland zijn voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar. Tijdens deze vier dagen gaan we met z'n allen verschillende leuke activiteiten doen en delen we ervaringen met elkaar. Ouders/verzorgers mogen niet mee en dus kan het voor hen een spannende of juist ontspannende ervaring zijn. Met de kinderen gaan we werken aan zelfstandigheid en ondersteunen we hen bij de intensieve en soms spannende activiteiten. Dit doen we samen met een uitgebreid medisch team van meerdere diabetesverpleegkundigen en een arts. Daarnaast gaan er ook (jonge) ervaringsdeskundigen mee om de groep te begeleiden. De kinderen kunnen daardoor in een veilige omgeving groeien, maar vooral ook een fantastisch kamp meemaken!

Wintersport/outdoorkamp in Oostenrijk

Voor de oudere kinderen (14 t/m 17 jaar) organiseren we kampen in Oostenrijk. In de winter gaan we skiën of snowboarden en in de zomer organiseren we een Outdoorkamp. Tijdens deze weken gaan we vooral grenzen verleggen en ervaren dat ook dat kan met diabetes. We gaan bijvoorbeeld klimmen, mountainbiken, een huttentocht doen en canyoningen. De jongeren ondersteunen elkaar bij alle uitdagingen en er worden regelmatig vriendschappen voor het leven gesloten. De nadruk ligt op zelfredzaamheid en uiteraard gaan we weer met een uitgebreide medische begeleiding die kant op. Voor deze kampen vragen we om een bijdrage, maar dat is het meer dan waard!

DiabetesGames

De afgelopen jaren hebben we vaak grote voetbaltoernooien georganiseerd of zijn we hiervoor naar het buitenland gegaan. Nu organiseren wij een groter evenement die we vergelijken met de Olympische Spelen! Tijdens de DiabetesGames voor kinderen van 7 t/m 17 jaar gaan we de (sportieve) "strijd" aan met elkaar in verschillende onderdelen, zoals bijvoorbeeld voetbal, hockey, volleybal of rugby. Maar meer sporten zijn mogelijk! Daarnaast gaat het er vooral om dat we een dag met elkaar zijn en van elkaar kunnen leren. Meedoen is belangrijker dan winnen!

Op de hoogte blijven van alle kinderevenementen?

Heb jij afgelopen periode een Free Ticket van je diabetesverpleegkundige gekregen en weet je nog niet aan welk evenement je wil deelnemen? Of ben jij gewoon benieuwd naar onze evenementen en wil je er als eerste bij zijn als de inschrijving opent?  

Dan hebben wij de oplossing voor jou! Je kan je namelijk nu al inschrijven voor onze kinderevenementen. Als je dat hebt gedaan, word je via de mail op de hoogte gehouden over de nieuwste evenementen en start van inschrijving. 

Deze voorinschrijving betekent dus niet dat je al officieel bent ingeschreven voor het evenement en ook niet dat je voorrang hebt.


Let op! Kies in het inschrijfformulier voor: 2023 - voorinschrijving Kinderevenementen

Als ouder/verzorger vul je eerst jouw gegevens in, vervolgens de gegevens van je zoon/dochter en kies voor '2023-voorinschrijving kinderevenementen'

Wij houden je op de hoogte over het openen van inschrijvingingen voor evenementen en nieuwe evenementen die we organiseren!

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

 

Free tickets

Ik wil free tickets voor deze evenementen!

Naar onze evenementenkalender!

Hebben we je enthousiast gemaakt over onze evenementen of wil je meer weten? Neem dan een kijkje op onze evenementenkalender! 

Evenementenkalender

Als je vragen hebt kan je die altijd stellen aan ons evenemententeam. Stuur een mailtje naar: events@bvdgf.org

Sporten met diabetes - hoe kan dat?

Bekijk meer

Evenementen voor
volwassenen met diabetes

Bekijk meer

Lees hier ons laatste nieuws

Bekijk meer

Zelf ervaren? Kom naar een evenement

Bekijk meer

Onze partners