Wil jij op de hoogte gehouden worden van alle kinderenevenementen?

Schrijf je alvast in!

 Heb jij afgelopen periode een Free Ticket van je diabetesverpleegkundige gekregen en weet je nog niet aan welk evenement je wil deelnemen?

Of ben jij gewoon benieuwd naar onze evenementen en wil je er als eerste bij zijn als de inschrijving opent?  

Dan hebben wij de oplossing voor jou! Je kan je namelijk nu al inschrijven voor onze kinderevenementen. 


Als je dat hebt gedaan, word je via de mail op de hoogte gehouden over de nieuwste evenementen en start van inschrijving. 

Deze voorinschrijving betekent dus niet dat je al officieel bent ingeschreven voor het evenement en ook niet dat je voorrang hebt.


Let op! Kies in het inschrijfformulier voor: BvdGF - voorinschrijving Kinderevenementen

diabetes, kinderen, clinic, diabetes type 1, sporten

Wat doen we bij onze evenementen?

Clinics: Onze meest laagdrempelige activiteiten zijn de clinics. Een clinic duurt vaak een dagdeel (meestal een middag) waarbij we een sportieve activiteit combineren met een informatief gedeelte. Je ouders zijn ook van harte welkom op deze middag. Tijdens deze middag ontmoet je andere kinderen met diabetes, leer je ons als Foundation kennen en wisselen we ervaringen met elkaar uit over sporten met diabetes.


Kampen in Nederland: Tijdens de kampen ben je vier dagen met ons op kamp. Dit betekent vier dagen zonder je ouders. Dat kan best spannend zijn, maar het is vooral heel leuk! We doen allerlei (sportieve) activiteiten zoals klimmen, trampolinespringen en een bonte avond. Op dit kamp zijn er minimaal 5 diabetesverpleegkundigen aanwezig en een arts die jou de hele dag door helpen met het maken van keuzes over je diabetes. Daarnaast leer je ook veel van de anderen kinderen die op het kamp zijn. 


Kampen in het buitenland: Met de Foundation gaan we naar Oostenrijk op kamp: het Outdoorkamp waarbij iedereen tussen de 14 en 17 jaar oud is. Tijdens dit kamp gaan we verschillende uitdagingen aan als het gaat om sport en diabetes. Dit kamp duurt één week en staat in het teken van zelfredzaamheid. Ook bij dit kamp zijn er meerdere diabetesverpleegkundigen en een arts aanwezig om de deelnemers te begeleiden en helpen bij het maken van de keuzes over hun diabetsmanagement. 


Gezinsweekend: Het gezinsweekend is een weekend waarin het hele gezin voor een weekend lang 'diabetes' heeft. Dit betekent dat wanneer jij een insulinepomp hebt, jouw ouders en eventueel broertjes/zusjes ook een pomp krijgen dat weekend. Zij moeten dus ook prikken, koolhydraten tellen en de insulinebehoefte berekenen. Tijdens dit weekend doen we verschillende activiteiten met als doel de bewustwording binnen het gezin te vergroten.


ONE Festival: Dit evenement is voor de (jong)volwassenen met diabetes in de leeftijd de 18 tot 30 jaar. Bij het ONE festival doen we verschillende sporten zoals kickboksen en yoga, maar is er ook veel ruimte voor een gesprek en gezelligheid

Diabetes Games: We organiseren dé Olympische Spelen voor kinderen met diabetes!

Extra informatie

Over het inschrijven

add remove

Als ouder/verzorger vul je eerst jouw gegevens in, vervolgens de gegevens van je zoon/dochter en kies voor 'BvdGF - voorinschrijving kinderevenementen'

Wij houden je op de hoogte over het openen van inschrijvingingen voor evenementen en nieuwe evenementen die we organiseren!

Ik wil mij voorinschrijven!

Meer lezen over de evenementen die al online staan?

Onze partners