Gezinsweekend

6 t/m 12 jaar

15 t/m 17 maart 2024

Gaan jullie mee?

Tijdens onze Gezinsweekenden gaan we met acht gezinnen met een kind met diabetes een weekend op pad. Tijdens het weekend heeft het hele gezin even diabetes. Dus ook ouders en broertjes en zusjes zullen koolhydraten moeten tellen, moeten meten, rekenen en prikken. Dit weekend is voor gezinnen waarvan het kind met diabetes tussen de 6 en 12 jaar oud is. Ben je ouder? Dan is gezinsweekend 2 (in november) misschien iets voor jullie.

Op en rond onze prachtige locatie in de bossen bij Lierop delen we informatie, ervaringen en inspiratie met elkaar tijdens tal van leuke activiteiten.

Tijdens het weekend zijn er twee diabetesverpleegkundigen, een kinderpsycholoog, een diëtist en een kinderarts aanwezig. Vanuit onze Foundation zijn er twee personen aanwezig waarvan er minimaal één zelf ook diabetes heeft.

En het mooie is: het is helemaal gratis!

diabetes, kinderen, diabetes type 1, sporten
Gezinsweekend, diabetes, kinderen, pomp, zorgverlener

John (DVK)

“Van elkaar leren, de positieve invloed van bewegen en sport ervaren en leren hoe ze daarbij hun diabetes kunnen organiseren om veilig te kunnen sporten.”

Waarom doe je mee?

Tijdens het Gezinsweekend willen we:

- Het onderlinge begrip over diabetes in het gezin vergroten;
- Diabetes zelfmanagement binnen het gezin stimuleren;
- Gezinnen met een kind met diabetes informeren over de positieve effecten van sport, deze effecten laten ervaren en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes;
- Ervaringen over diabetes binnen het gezin uitwisselen met anderen.

Programma

Dag 1

Vrijdag 15 maart 2024

17.00 uur - Aankomst gezinnen in de Moorselse Hoeve
18.00 uur - Maaltijd
19.00 uur - Gezinsleden diabetesmaterialen verstrekken
21.00 uur - Kennismaken

Dag 2

Zaterdag 16 maart 2024

08.00 uur - Ontbijt
10.00 uur - Spellen in de gymzaal
12.30 uur - Lunch
14.00 uur - Spellen in het bos
18.00 uur - Diner
20.00 uur - Gesprek tussen ouders/Gesprek met kinderen

Dag 3

Zondag 17 maart 2024

08.00 uur - Ontbijt
09.00 uur - Carrousel met verrassingsonderdelen
12.30 uur - Lunch
13.30 uur - Afsluiting 

Extra informatie

Waarom doe je mee?

add remove

Tijdens onze activiteiten kwamen er regelmatig onderwerpen rondom het omgaan met diabetes binnen het gezin aan bod. Reden voor ons om het gezinsweekend te organiseren, met als doel om het onderlinge begrip over diabetes in het gezin te vergroten. In 2013 hebben wij voor het eerst een gezinsweekend georganiseerd. Het was een succes en sindsdien staat het jaarlijks minimaal twee keer op de kalender. Deelnemende gezinnen geven aan dat het onderlinge begrip voor de situatie van het gezinslid met diabetes enorm verbetert, maar dat andersom het kind met diabetes ook meer begrip krijgt voor reacties en bemoeienissen van ouders en broers en/of zussen. Bovendien hebben de gezinnen erg veel aan het contact met andere gezinnen, die tegen dezelfde vragen of uitdagingen aanlopen. 

Voor wie?

add remove

Het Gezinsweekend van 15 t/m 17 maart 2024 is bedoeld voor acht gezinnen, waarvan (minimaal) één kind diabetes heeft, en waarvan het kind met diabetes tussen de 6 en 12 jaar oud is. Elk gezinslid doet mee alsof hij of zij zelf diabetes heeft. Dat betekent bloedsuikers meten, koolhydraten tellen, een insulinepomp dragen (als het kind ook een pomp draagt), spuiten (als het kind ook spuit), uitrekenen hoeveel insuline er nodig is en reageren op afwijkende waarden. We stimuleren iedereen om tijdens het weekend op dezelfde behandeling als het gezinslid met diabetes te gaan zitten. Uiteraard alles zonder echte insuline te gebruiken voor de mensen zonder diabetes. We hebben niet elk type diabetesmateriaal in ons bezit, dus soms zullen we kiezen voor een alternatief dat het meest lijkt op de behandeling van het kind met diabetes.

Iedereen die aan bovenstaande voorbeelden voldoet kan zich opgeven. Wij vragen jullie een motivatiebrief te schrijven waarom jullie als gezin aan dit (gratis) weekend willen meedoen. Als er teveel aanmeldingen zijn maken wij op basis van de motivatiebrieven een selectie. De motivatiebrief stuur je, na je inschrijving, naar dylan@bvdgf.org

Locatie

add remove

De Moorselse Hoeve ligt midden in het prachtige bosgebied bij Lierop. Het is een luxe groepsaccomodatie, in een authenieke Brabantse langgevelboerderij. Elk gezin heeft een eigen slaapkamer met eigen badkamer. We beschikken over een grote zaal voor gezamenlijke maaltijden en allerlei activiteiten. 

Adres
Moorssel 3
5715PX Lierop (Noord-Brabant)

Wil je de locatie alvast bekijken kijk dan op https://www.moorselsehoeve.nl/

Inschrijven

Schrijf je in voor het Gezinsweekend door je aan te melden via het aanmeldformulier. Wanneer je dit gedaan hebt ontvang je via de mail meer informatie. Helaas kunnen wij maar 8 gezinnen meenemen en wordt er dus een selectie gemaakt. 

Inschrijven!

Meer leuke evenementen voor kinderen?