WeRun
2ChangeDiabetes Wenen

Inschrijven

 22 t/m 25 april 2022

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

In 2022 doen we voor de tweede keer een Europese hoofdstad aan voor de halve of hele marathon, namelijk Wenen! We reizen op vrijdag heen, op zaterdag heb je tijd om de sfeervolle straatjes van het prachtige Wenen te ontdekken. Maar loop niet teveel, want op zondag 24 april loop je de  race. Maandag ga je voldaan en mét medaille weer richting Nederland. We verblijven in een comfortabel en kleurrijk ingericht hotel dichtbij de finish.

Waar je voorheen bij WeRun alleen de hele marathon kon lopen bieden wij je nu ook de kans om een halve marathon te volbrengen. Laat je dus niet afschrikken, we begeleiden je volledig!

Waarom doe je mee?

De BvdGF zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Zo komen er jaarlijks honderden kinderen af op onze sportkampen en -clinics en organiseren we verschillende bijeenkomsten en gezinsweekenden waar we actief zijn met bewegen en met diabetes. 

Vrijwel al die activiteiten kunnen we dankzij deelnemers aan onze challenges gratis aanbieden. Jouw deelname betekent dus een onvergetelijke ervaring voor jezelf, maar ook voor een ander. Dank dat je je voor hen wil inzetten!

Programma

Vrijdag 22 april 2022

 • Nederland – Wenen, directe vlucht
 • Na de landing stappen we meteen in de bus naar een geweldig hotel in Wenen. Hier kunnen we helemaal tot rust komen om op de zondag een top prestatie neer te zetten.

Zaterdag 23 april 2022

 • Eerste rustige dag om wat in te lopen en de stad te verkennen. 

Zondag 24 april 2022

 • De grote dag! De kwart, halve of hele marathon van Wenen. Dit is het moment waar je al die tijd voor getraind hebt. 

Maandag 25 april 2022 

 • Het zit erop, bepakt met medaille en gave ervaringen keren we terug naar Nederland. 
 • Direct vlucht Wenen - Nederland

Extra informatie

Aan deze reis kun je meedoen met of zonder diabetes. Er gaat deskundige medische begeleiding mee voor de mensen met diabetes, zodat je samen jouw strategie rondom jouw insulinedosering en voeding kunt bepalen. We organiseren een aantal vrijblijvende trainingsbijeenkomsten om elkaar als groep te leren kennen en om je te helpen op schema te blijven. Voor de mensen met diabetes: Je kunt altijd bij ons terecht voor diabetesadvies als dat nodig is. Een betere manier om alle ins en outs van jouw diabetes onder controle te krijgen is er niet.

Om mee te kunnen gaan vragen we je een bedrag van in totaal €1700 op te halen. €700 daarvan zijn de kosten van je reis, startbewijs en verblijf. Deze kosten adviseren we je om zelf te betalen. Daarnaast vragen we de deelnemers om minimaal €1000 aan sponsorgeld op te halen. Op die manier help je ons om activiteiten voor kinderen en volwassenen met diabetes te kunnen blijven organiseren. Schrikt het idee van fondsenwerven je af? Tijdens de voorbereidingen krijg je tips en tools mee waarmee het ook jou ongetwijfeld gaat lukken.

Bekijk voorwaarden

Om je als deelnemer te informeren over de reis, kennis te maken met de groep en te trainen organiseert de BvdGF regelmatig een trainingsbijeenkomst. De trainingen zijn vrijblijvend en niet verplicht. Het is wel een goede manier om te kijken of je fysiek klaar bent voor jouw halve of hele marathon. Daarnaast kijken we met je mee of alles lukt op het gebied van fondsenwerving, of dat je nog ondersteuning nodig hebt. Als je vragen op diabetesgebied hebt kun je die daar ook kwijt. Het kan heel fijn zijn om eens te sparren met jouw mederunners met diabetes, die zijn er meestal genoeg. En natuurlijk is samen trainen wel zo gezellig.

Jouw reis is inclusief:

 • Een voorbereiding met ca. vier trainingsbijeenkomsten in Nederland
 • Heen- en terugvlucht: Amsterdam-Wenen en v.v.
 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamers
 • Vertrek op vrijdag 22 april 2022
 • Retour op maandag 25 april 2022
 • Transfers van en naar het vliegveld
 • Het sportshirt van de BvdGF plus een speciaal hardloopshirt voor de dag zelf. 
 • Professionele foto’s van fotograaf Ronald Hoogendoorn tijdens de voorbereiding en mogelijk uit in Lissabon
 • Deelnemers kunnen tijdens voorbereiding en de reis gebruik maken van medische begeleiding van een arts/internist

Wat niet is inbegrepen:

 • Eigen sportkleding en schoenen
 • Drankjes en maaltijden (m.u.v. ontbijt) in Wenen
 • Onvoorziene kosten bij calamiteiten
 • Een annuleringsverzekering
 • Een reisverzekering
 • De reiskosten naar de trainingsbijeenkomsten

Extra's:

 • Een media toolkit om je te helpen iedereen in je omgeving op de hoogte te stellen van je sportieve doel
 • Ondersteuning van de BvdGF (op aanvraag) op gebied van fondsenwerving

Heb je vragen over deze reis, of interesse om in de toekomst mee te gaan, neem dan contact op met Jasper via jasper@bvdgf.org.

Mail Jasper

Deelnemers

Teams

Ada (58)

Type 1

“Ik ben helemaal verbaasd hoe goed de sponsoring loopt. Geweldig, wat kan de BvdGF hier straks veel moois mee doen! Het trainen gaat ook goed.”

Jarko (zoon met type 1)

“Bij de Bas van de Goor Foundation kan ik mijn passie voor hardlopen combineren met inzet voor diabetes. Met mijn verhaal over de marathon van New York hoop ik anderen te inspireren om ook met de BvdGF mee te gaan hardlopen.”

Bas (49)

Type 1

"In gesprekken met anderen met diabetes krijg ik vaak waardevolle zaken te horen die wellicht minder gericht zijn op het technische diabetesmanagement maar meer met hoe je omgaat met je diabetes."

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor WeRun2ChangeDiabetes Wenen. Klik op de onderstaande button om naar het inschrijfformulier te gaan

Inschrijven

Bekijk de sportieve challenges voor 2021!