WeBike

2ChangeDiabetes Ronde van Ronda

Inschrijven  Informatiegids aanvragen

 11 oktober t/m 17 oktober

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Van 11 tot en met 17 oktober 2022 organiseert de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) een nieuwe fondsenwervende challenge voor iedereen die graag te vinden is op de racefiets! Van beginnend tot gevorderd, voor iedereen is er plek. Deze reis is geschikt voor iedereen met diabetes of een relatie tot diabetes. Misschien heb je zelf diabetes en wil je jezelf en je diabetes uitdagen op een sportieve manier. Of misschien heb je een familielid of vriend/vriendin met diabetes en wil je je inzetten voor de foundation door mee te doen aan deze fondsenwervende challenge. 

Wil je meer informatie? Kom naar een van onze online informatieavonden!

Inschrijven informatieavond

Waar gaan we naartoe?

Dit keer gaan we fietsen in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje. Vanuit het pittoreske Ronda maken we 5 tochten, vandaar dat we deze challenge De Ronde van Ronda noemen. Een prachtige omgeving waar je in het najaar met 20-25 graden fietst.

In totaal zijn we zeven dagen onderweg, waarvan vijf fietsdagen. Deze reis is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde racefietser en wordt samen met lokale gidsen (onze vrienden met diabetes) georganiseerd. De reis staat onder leiding van onze Spaanse vrienden met diabetes type 1 uit Sevilla die al jaren bij de BvdGF betrokken zijn; Antonio, José-Manuel en Mariano.

Zo ziet ons programma eruit

11 oktober

Vandaag komen we aan op het vliegveld van Malaga. De eerste dag verkennen we de stad en settelen we ons in het hotel.  

12-13-14 oktober

We fietsen in drie groepen van verschillende niveaus, verschillende routes tussen de 55KM en 135KM, met ook hier flink wat hoogtemeters! 

15-16 oktober

We fietsen door de prachtige omgevingen van Ronda (een van de oudste steden van Spanje), waar je veel geschiedenis én natuurschoon kunt vinden!

17 oktober

Na vijf dagen fietsen door het Spaanse landschap vliegen terug naar Nederland met een rugzak (of koffer) vol herinneringen!

Deelnemers

Teams

Waarom doe je mee?

Met de steun van alle bikers kan de BvdGF – d.m.v. het organiseren van sport- en beweegactiviteiten – volwassenen en kinderen met diabetes laten ervaren wat sport met hun diabetes doet, hen informeren over de positieve effecten van sport en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes. Iedere week regelmatig sporten en bewegen helpt mensen met diabetes hun bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen/houden, waardoor ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen. Daarnaast nodigen we zorgprofessionals uit om deel te nemen aan onze activiteiten. Zij zorgen voor een medisch veilige omgeving en leren ook over de invloed van een sportieve leefstijl.

Informatiegids

Bij het aangaan van onze challenges, komt er het een ander kijken. Daarom willen we je op voorhand al zo veel mogelijk vertellen over deze challenge. Dat doen we op deze webpagina maar ook met onze uitgebreide informatiegids. Zo kun je in een overzichtelijk document alles lezen over WeBike2ChangeDiabetes Ronde van Ronda. Vraag de gids aan via het onderstaande formulier en hopelijk zien we je binnenkort bij één van onze trainingen!

Voorwaarden

Jouw inschrijving is pas verzekerd wanneer je bij aanmelding € 300 overmaakt op de rekening van de BvdGF. Na het bevestigen van je inschrijving kun je via iDEAL jezelf sponsoren onder deelnemers. Zodra je deze aanbetaling hebt voldaan is je inschrijving bevestigd. Vanaf de inschrijving worden alle donaties verzameld via deze website. 
 
Bij inschrijving committeer je je aan het bedrag van € 2.500. Jij bent vanaf het moment van inschrijven verantwoordelijk om dit bedrag bij elkaar te halen via sponsoring of hier zelf garant voor te staan. 
 
De vaste kosten bedragen € 1.250 en de donatie voor de BvdGF per deelnemer is € 1.250. De donatie per fietser bedraagt dus (minimaal) € 1.250. We adviseren je daarbij de vaste kosten zelf te betalen. 
 
Als het je lukt om meer dan € 2.500 Euro op te halen, dan is dat natuurlijk des te beter en komt dat ten goede aan de BvdGF. Als je de reis geheel of een gedeelte ervan zelf wilt betalen, dan kan je dat doen door jezelf te sponsoren. Het is niet mogelijk om een overschot aan donaties (meer dan € 2.500, -) terug te vorderen op je eigen bijdragen. 

Lees via onderstaande button de volledig voorwaarden. 

Download voorwaarden

Voorbereiding

Om je optimaal voor te bereiden op deze challenges hebben we onderstaande trainingsdagen gepland.

Trainingsdata mei/juni nog niet bekend.

 • 3 juli - Papendal
 • 10 en 11 september - Zuid Limburg
 • 11 t/m 17 oktober - WeBike Challenge in Spanje

Arrangement

Jouw reis is inclusief: 

 • Een voorbereiding met ca. vier trainingsbijeenkomsten in Nederland 
 • Heen- en terugvlucht 
 • Overnachtingen met volpension o.b.v. tweepersoonskamers 
 • Vertrek dinsdag 11 oktober 2022 
 • Retour maandag 17 oktober 2022 
 • Transfers van en naar het vliegveld 
 • Een fietskledingpakket van de BvdGF 
 • Lokale gidsen met diabetes op de fiets 
 • Een back-up voertuig voor noodgevallen 
 • Professionele foto’s van fotograaf Ronald Hoogendoorn tijdens de reis 
 • Deelnemers kunnen tijdens voorbereiding en de reis gebruik maken van medische begeleiding van een arts/internist 

Wat is niet inbegrepen: 

 • Eigen fietskleding en -schoenen 
 • Drankjes 
 • Onvoorziene kosten bij calamiteiten 
 • Een annuleringsverzekering 
 • Een reisverzekering 
 • De reiskosten naar de trainingsbijeenkomsten 

Extra's: 

 • Een media toolkit om je te helpen iedereen in je omgeving op de hoogte te stellen van je sportieve doel 
 • Ondersteuning van de BvdGF (op aanvraag) op gebied van fondsenwerving 

Bas van de Goor 

Type 1

Hoeveel insuline spuit jij nu voor je maaltijd en doe je nog iets met je basaalstand?" Voor de een is dit een vraag waarop het antwoord lastig is en de ander heeft al een helder plan. 

Lees het hele verhaal

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor WeBike2ChangeDiabetes Ronde van Ronda. Klik op onderstaande button om naar het inschrijfformulier te gaan.

Inschrijven

Gerelateerde evenementen