Nationale Diabetes Challenge Festival

Op 24 september vieren wij een feestje samen met jou als NDC wandelaar. Dan sluiten we samen het 20 weken wandelen af met het NDC Festival. Daar maken we iets feestelijks van samen met nog heel veel andere wandelaars uit heel het land.

NDC Festival

Op deze dag loop je een mooie afstand in Arnhem en halen we je feestelijk binnen! Houd je ook van Volleybal? Dan mag je daarna nog een potje volleybal kijken bij het WK Volleybal voor vrouwen. Op deze pagina tref je alle informatie. Hoe dichter we bij het festival komen, hoe concreter de informatie wordt. Dus houdt de site goed in de gaten!  

Waarom een festival?

Tijdens het NDC Festival is er vermaak voor jong en oud. Zo kun je deelnemen aan diverse wandelafstanden en krijg je toegang tot de fanzone van het WK Volleybal.

Wij nodigen je uit om naast het wandelen, ook vooral rond te kijken en andere wandelaars aan te moedigen.  

Maatschappelijk partner WK Volleybal

Wij, Bas van de Goor Foundation, zijn maatschappelijk partner van het WK Volleybal voor vrouwen. Op 23 september start het WK Volleybal voor vrouwen. Het vierjaarlijkse Wereldkampioenschap duurt ruim drie weken en er nemen 24 landen uit vijf verschillende continenten deel. In totaal worden er ruim honderd wedstrijden gespeeld. Het WK wordt in samenwerking met de Poolse volleybalbond georganiseerd. Er wordt dus zowel in Nederland als in Polen gespeeld. In Nederland zijn wij maatschappelijk partner. Bas van de Goor is toernooidirecteur van het WK Volleybal en legt zo de verbinding.  

Rondom het WK Volleybal organiseren wij diverse zaken om te laten zien dat bewegen goed is voor mensen met diabetes. Belangrijk moment is het NDC Festival waar je hier al over kon lezen. Daarnaast organiseren wij een volleybalclinic voor kinderen met diabetes, lopen diverse mensen mee bij de presentatie van de landenteams in Apeldoorn en zijn we tijdens het WK zichtbaar voor alle bezoekers. Lees hier meer. 

Afsluiten met een festival!

Nog eventjes en dan is het zover! Alle informatie over het NDC Festival volgt in de komende weken. Heb je een vraag over het NDC Festival die niet kan wachten? Stel dan je vraag via ndc@bvdgf.org

Wij zien jullie heel graag op zaterdag 24 september. We gaan er gezamenlijk een feestelijke afsluiting van maken. Tot dan!

Meer sportieve evenementen?