Meer staan en bewegen op kantoor

De stoelen gaan de deur uit!

Op ons kantoor zijn de bureaustoelen weg. Op een teamdag kwam onlangs de eigen vitaliteit en beweging op een doordeweekse dag ter sprake. Daaruit bleek dat we met elkaar vonden dat we te veel zitten tijdens onze kantoordagen. Vanaf nu zijn de bureaustoelen weg en stimuleren we diegenen die dat kunnen om meer te staan en bewegen tijdens de werkdag.

Bas licht graag onze keuze verder toe: “een groot overleg met het hele team doen we al wandelend over Papendal en ook vinden er veel werkoverleggen buiten plaats. Toch zitten we nog te veel. We zijn in Nederland zelfs Europees kampioen zitten. Dat willen we niet. Wij brengen als foundation mensen in beweging. En we zijn zelf graag in beweging. Ook tijdens onze werkdag. Dus toen dit idee kwam vanuit het team hebben we daar werk van gemaakt. De eerste dagen bevallen goed. Er is veel beweging, de fietsstoel wordt veel gebruikt en de sta-bureaus staan hoog. We zijn hiermee denk ik de eerste in Nederland. Ik hoop dat we nog meer mensen hiermee inspireren en met Nederland kampioen bewegen worden in plaats van zitten”.

 Collega’s die in verband met hun gezondheid niet de hele dag kunnen staan of bewegen hebben nog wel de gelegenheid om een stoel erbij te pakken en het bureau weer laag te zetten.

"Ik hoop dat we nog meer mensen hiermee inspireren en met Nederland kampioen bewegen worden in plaats van zitten."

Bekijk onze activiteiten

Onze partners