Educatieve bijeenkomst (online)

WeBike2ChangeDiabetes

Aanmelden zorgverlener

 26 oktober 2021

Doe mee!

Waarom

Programma

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Afgelopen maanden hebben wij in de reeks van drie, al twee educatieve avonden georganiseerd over sporten en diabetes. Dit blijft namelijk een uitdaging, ook in de spreekkamer! Herkenbaar? Luister en praat mee tijdens deze avond hoe bewegen en diabetes samen gaan. Deze avond zit vol met ervaringen uit de praktijk.  

Om te zorgen dat het gesprek tussen jou als zorgverlener en de patiënt (nog) beter kan, organiseren wij vanuit de Bas van de Goor Foundation samen met Medtronic drie geaccrediteerde educatieve bijeenkomsten voor zorgverleners met als doel om jullie tips en handvatten te geven over bewegen en diabetes. Deze bijeenkomsten staan in het kader van het fietsevenement; genaamd WeBike2Change Diabetes. Dit 8-daagse fietsevenement, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation, vindt eind oktober plaats in de regio Extremadura in Spanje. Ruim 20 deelnemers met diabetes fietsen daar en leren veel over hun diabetes en sporten.  

Wat staat je te wachten?

Tijdens de online bijeenkomst op 26 oktober staan we live in verbinding met Spanje. Naast een sportieve uitdaging, zetten zij zich ook in voor het goede doel. Het merendeel van de deelnemers heeft diabetes type 1 en gaat deze uitdaging ook aan om meer inzicht te krijgen hoe om te gaan met hun diabetes tijdens het sporten. Deze inzichten willen wij graag met jullie delen. 

Inmiddels hebben wij al twee educatieve bijeenkomsten georganiseerd, waarbij naast enkele deelnemers van de challenge ook o.a. Prof. Dr. Eelco de Koning ons een inkijkje heeft gegeven in het effect van sporten tot op celniveau en heeft Dr. Prof. Henk-Jan Aanstoot ons een introductie gegeven in het onderzoek wat zal plaatsvinden tijdens de bike challenge. 

Drie deelnemers van de WeBike2ChangeDiabetes challenge (Camiel, Danique en Tom, met wie wij de eerste bijeenkomst kennis hebben gemaakt), schuiven ook de laatste bijeenkomst weer aan. Ze vertellen wat het intensief sporten op mentaal vlak met je doet en ook staan we stil bij de vraag wat het verschil is in voorbereiding tussen iemand mét en iemand zonder diabetes die de fiets op stapt. 

Programma

Educatieve bijeenkomst: 26 oktober 2021 van 19:30 uur tot 20:30 uur

Thema: Alles over de voorbereiding, Onderzoek, Mentale aspecten. 

Inhoud: Deze bijeenkomst wordt live vanuit Spanje uitgezonden.

In de eerste twee bijeenkomsten hebben jullie al kennis kunnen maken met Tom, Camiel en Danique. De drie Bike-deelnemers schuiven deze avond weer aan om te vertellen over hoe het met ze gaat nu ze écht onderweg zijn en intensief fietsen. Ze delen hun ervaringen van het managen van hun diabetes nu ze intensief aan het fietsen zijn. 
 
Ook bespreken we tijdens deze bijeenkomst het onderwerp sport, diabetes en onderzoek. Dr. H.J Aanstoot heeft in de tweede bijeenkomst een introductie gegeven over het onderzoek en op 26 oktober delen we de eerste resultaten.

Natuurlijk is er daarnaast genoeg gelegenheid om vragen te stellen gedurende deze bijeenkomst.

“De ervaringen van anderen en de kennis van Bas en Prof. Henk Bilo vond ik enorm waardevol. Ik heb echt praktische handvatten gekregen om weer met plezier te kunnen sporten, ondanks mijn diabetes.”

Inschrijven

Leuk dat je je wil inschrijven voor deze educatie avond rondom sport en diabetes. Als je nog geen account hebt, maak er dan eerst een aan. Na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. 

Aanmelden zorgverlener

Gerelateerde evenementen