2021-07-04

Doe mee!

Waarom

Programma

Extra info

Inschrijven

Doe jij ook mee?

Ben jij gek op voetbal? Heb je diabetes? Dan zit je hier goed! Wij organiseren namelijk elk jaar een landskampioenschap voetbal voor kinderen met diabetes. Lijkt het jou wat om jouw provincie te vertegenwoordigen? Lees dan hieronder alles over de DiabetesCup!

De DiabetesCup is het Nederlands Kampioenschap voetbal voor kinderen met diabetes. In 2019 streden 12 provincies tegen elkaar in het stadion van PEC Zwolle. Noord-Holland mocht de cup mee naar huis nemen. Helaas moesten we in 2020 het kampioenschap annuleren vanwege corona. In 2021 gaan we er hopelijk weer voor! Wint jouw provincie dit jaar de landstitel??

Excuses, corona maakt het voor ons nog steeds lastig plannen. Daarom is de inschrijving nog niet open en de datum van een eventuele DiabetesCup in 2021 nog onbekend. We plannen een datum zodra er meer zekerheid is over wanneer dat weer kan. 

Voor wie?

De DiabetesCup is voor jou als je minimaal 11 en maximaal 15 jaar oud bent tijdens het kampioenschap, je gek bent op voetbal en je type 1 hebt. In elke team kunnen 10 kinderen meedoen. Tussen die 10 kinderen zitten minimaal 2 meiden en 1 keeper. We spelen uiteindelijk 7 tegen 7 op een half veld. We maken 1 of twee teams per provincie, afhankelijk van de aanmeldingen. De inschrijving opent zodra we duidelijkheid hebben rondom corona.

Traject en trainingen

Trainingen

In elke provincie zullen studenten van Landstede Zwolle die een KNVB trainerscursus volgen een of meerdere trainingen organiseren. Zodra de data en de locaties van deze trainingen bekend zijn zullen we ze hier vermelden. Als je geselecteerd bent voor jouw provincie krijg je een uitnodiging voor jouw training(en).

Het traject

Zodra de inschrijving opent (tip: Hou daarvoor onze nieuwsbrief in de gaten!) hebben kinderen een aantal maanden de tijd om zich in te schrijven. Daarna hoor je welke studenten vanuit Landstede jouw team zullen coachen. Deze coaches organiseren, als de maatregelen rondom het coronavirus dat toelaten, voor jouw provincie minimaal één trainingsdag, maar dat kunnen/mogen er ook meer worden. Op de datum van de finale komen alle teams uit alle provincies bij elkaar, hopelijk op het trainingscomplex van AZ. Die locatie is nog onder voorbehoud! Daar spelen we twee poulefases en daarna een finale.

Voorwaarden

Helaas kan niet iedereen deelnemen aan de DiabetesCup 2021. We organiseren dit evenement uitsluitend voor kinderen in de leeftijdscategorie 11 tot en met 15 jaar die diabetes type 1 hebben. Daarnaast kunnen er maximaal 180 kinderen meedoen. Elk team bestaat uit maximaal 10 personen, waarvan minimaal 2 meiden en 1 keeper. Wacht daarom, zodra de inschrijving open is, niet te lang met het inschrijven voor de DiabetesCup!

Voorbereiding

Voordat de DiabetsCup plaatsvindt, worden er per provincie één of meerdere trainingsdagen georganiseerd waarvoor je kind zich kan aanmelden. Wanneer we meer weten over de trainingsdagen zullen we dit per mail en via deze pagina delen.

Paklijst

We maken er met z'n allen een sportieve middag van en dat betekent dat je de juiste sportspullen moet meenemen. Het voetbalshirtje krijg je van de foundation. Wat je zelf mee moet nemen is:

  • Voetbalschoenen/sportschoenen
  • Sportbroekje
  • Handdoek als je wilt douchen
  • Fleses drinken, het kan warm worden
  • Insulinepen-/pomp, afhankelijk van welk type medicijn jij gebruikt

Arrangement

De DiabetesCup is niet zomaar een toernooi! De finale wordt (als de situatie rond corona dat toelaat!) gespeeld op het prachtige trainingscomplex van AZ, waar natuurlijk ook supporters welkom zijn. Dit biedt een ongelofelijke ervaring voor de kinderen die ze nooit meer zullen vergeten. Naast het spelen op deze waanzinnige locatie worden de voetballers voorzien van een sportshirtje, een uitgebreide lunch en staan ze onder begeleiding van ervaren hulpverleners en artsen op het gebied van diabetes type 1

“Ik heb meegedaan aan de DiabetesCup. Het was zo grappig dat je in de kleedkamer zag dat iedereen diabetes had! Volgend jaar weer!”

Inschrijven

Helaas kun je je op dit moment nog niet inschrijven voor de DiabetesCup. We hebben besloten de DiabetesCup pas te gaan plannen als er meer duidelijkheid is rondom corona. De ans is groot dat het toernooi pas in het najaar van 2021 plaatsvindt. Hou onze nieuwsbrief in de gaten, dan lees je als eerste wanneer de inschrijving geopend is. En moet je meteen laten zien hoe snel je bent, want er is maar plek voor 180 deelnemers!

Aanmelden niet meer mogelijk

Dit vind je misschien ook leuk?