Diabetes Talk

Doe mee!

 14 oktober 2020

Doe mee!

Waarom

Programma

Inschrijven

Ben jij er online bij?

Je bent jong en je wilt wat. Sporten, school, relaties, op vakantie, werken en afspreken met vrienden. Allemaal activiteiten die invloed hebben op jouw leven met diabetes. Hoe ga jij om met je diabetes? Waar loop je tegenaan? En wat gaat goed? Deel je ervaring en stel al je vragen tijdens Diabetes Talk – de online sessie voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Voor alles wat je niet bespreekt met je ouders of in de spreekkamer...

Schrijf je in

Waarom doe je mee?

Diabetes hebben is niet leuk. Tijdens onze activiteiten komen kinderen en jongeren met diabetes met elkaar in contact. Dan blijkt vaak dat het heel fijn is om eens te horen hoe anderen met hun diabetes omgaan. Om te merken dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen als jij, maar ook oplossingen te horen en te merken dat je niet de enige bent. Helaas kan dat nu even niet fysiek, maar gelukkig kunnen we elkaar wel online treffen!

Programma

Woensdag 14 oktober 2020

  • Je ontvangt per e-mail een link om deel te nemen aan de sessie via Zoom.
  • Om 19.30u zorg je dat je ingelogd bent. We stoppen uiterlijk 21.30u, of eerder als alle vragen beantwoord zijn.
  • We doen een aparte sessie voor jongens en een voor meiden. Zij hebben vaak andere vragen of dingen waar ze zich zorgen over maken.
  • De sessie voor de jongens wordt geleid door Rick Groenhard (jongvolwassene met type 1 en voormalig medewerker van de BvdGF) en een mannelijke diabetesverpleegkundige.
  • De sessie voor de meiden wordt geleid door Laura Barelds (jongvolwassene met type 1 en stagiair/vrijwilliger bij de BvdGF) en een vrouwelijke kinderarts.
  • Wat we binnen de sessie bespreken blijft binnen de sessie. Je neemt alleen zelf deel, zonder anderen erbij.
  • Je mag alles vragen!
  • Als we niet alles kunnen bespreken binnen 2 uur plannen we een vervolgsessie.

Vera: “Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar vond het echt super. We konden elkaar heel veel goeie tips geven!” Lees meer

Inschrijven

Leuk dat je interesse hebt om deel te nemen aan onze DiabetesTalk. Als je je wil inschrijven kun je eerst even een account aanmaken. Let op: Je schrijft jezelf in, jouw ouders kunnen dat niet voor jou doen. Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestiging. Je kunt meedoen als je tussen 14 en 18 jaar oud bent. 

Schrijf je in

Ook eens in de praktijk sporten met anderen met diabetes?