Harry rent (opnieuw) de marathon

Wist je dat je sinds kort via onze website ook je eigen fondsenwervend evenement kan aanmaken? Dat kan van alles zijn, iets creatiefs, iets culinairs, iets gezelligs of - hoe kan het ook anders? - iets sportiefs. Harry deed het en rende voor ons een marathon. Voor de tweede keer!

Mijn eerste marathon

Harry Jonker is 52 jaar, woont in Dedemsvaart en is door zijn zoon Harold in aanraking gekomen met de Bas van de Goor Foundation. Harold heeft sinds zijn 7e diabetes type 1 en heeft sindsdien regelmatig meegedaan aan verschillende activiteiten van de Foundation.

"In 2019 heb ik mijn eerste marathon gelopen voor en samen met de Bas van de Goor Foundation. Dat was nog een pre-Corona marathon, live in New York. Naast het feit dat het enorme belevenis is geweest, heb ik destijds een fantastisch bedrag van ruim €6300 bij elkaar weten te brengen dankzij vele gulle sponsoren. Met een aantal lopers van de groep uit 2019 heb ik nog steeds een waardevol contact en we lopen af en toe nog samen een ronde.

Opnieuw de uitdaging aan

Het lopen van langere afstanden is in mijn bloed gaan zitten. Zowel op de weg als het trailen is een hobby geworden waar ik de nodige tijd in steek. Nadat ik in 2020 een virtuele marathon liep, waarbij ik mijn tijd uit New York met een half uur verbeterde ging ik gewoon lekker door. Het stond al vast dat in april 2021 een volgende 42,2 km op het programma zou staan. Bratislava zou de volgende marathon moeten worden. Het zal niemand verrassen dat die helaas niet door kon gaan. De keuze was vervolgens: stoppen met de training en lekker rustig aan doen of doorzetten en ook deze marathon in mijn eentje volbrengen in een virtuele versie. Het werd de laatste keuze. Daarbij was het ook snel duidelijk dat ik ook deze keer weer een poging zou doen geld in te zamelen voor de Foundation.  

De run was gepland 11 april. Hoewel ik alleen moest lopen was ik niet in m’n uppie. Dochter Renske had veel kennissen en vrienden opgetrommeld om een spraak- of videobericht in te spreken. Onderweg kreeg ik die voorgeschoteld, zo was ik onderweg zeker niet alleen.

Een actie aanmaken op de website van de BvdGF was zo gepiept. Ik vond het belangrijk om mijn netwerk aan te spreken om een sponsorbijdrage te leveren en zo de Bas van de Goor Foundation te helpen. Ik vind het werk van de Foundation erg belangrijk, beweging is cruciaal voor mensen met diabetes om hun glucosewaardes onder controle te houden. Nog even los van het feit dat beweging gezond is voor iedereen, ook als je geen diabetes hebt.

In aanloop naar de marathon van New York in 2019 heb ik besloten dat sporten (en in mijn geval hardlopen) deel uitmaakt van mijn werk: ‘Een gezonde geest huist in een gezond lichaam’. Heerlijk buiten, of het nu 30 graden is of een stevige sneeuwstorm en 10 graden onder het vriespunt (weet je nog, 7 februari 2021?). Een trainingsschema helpt dan overigens wel, heb ik ervaren. Het is toch wel een mooie motivatie om het schema te volbrengen.

Met een gezonde leefstijl kun je veel bereiken, of het nu wandelen, fietsen, zwemmen of hardlopen is. Niet iedereen hoeft de marathon te lopen, maar bewegen zou iedereen moeten doen. Elke dag een wandeling van een half uur doet al wonderen! En als je dan toch aan de slag gaat: Klik eens op die 'start-een-actie-knop en zet jouw prestatie in het teken van een ander!"

Start een actie

In de voetsporen van…

Harry zijn zoon Harold is zelf inmiddels ook aangestoken met het hardloopvirus. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader door mee te doen aan WeRun2ChangeDiabetes 2021 in Lissabon. Harold is filmmaker en legde vast waarom hij meedoet. Als kleine jongen had hij veel aan de activiteiten van de BvdGF, waardoor hij nu een fijn en sportief leven met diabetes leidt. Hopelijk kunnen door zijn deelname en de donaties die hij ophaalt vele jonge kinderen met diabetes dan weer in zijn voetsporen treden!

Sponsor Harold

Ook een actie starten? Via de actiepagina maak je eenvoudig jouw eigen fondsenwervend evenement aan. Laat je creativiteit de vrije loop en help kinderen met diabetes, zoals Harry's zoon Harold, op weg naar een gezonde, sportieve en onbezorgde toekomst.

Start een actie