Bert ging de uitdaging aan

Bert Hermans is 63 jaar, woont in Oegstgeest en is als vrijwilliger actief. Bert heeft diabetes type 2, ofwel suikerziekte. Hij houdt van wandelen en doet graag mee aan wandeltochten. Door corona verliepen deze tochten het afgelopen jaar even allemaal anders. Maar dat weerhield Bert niet om te blijven wandelen. Jouw Wandeluitdaging hielp hem daarbij! Wij belden Bert op om te vragen hoe hij zijn uitdaging heeft ervaren.

Bert zag Jouw Wandeluitdaging op het goeie moment voorbijkomen. Door verschillende redenen zat hij een halfjaar geleden niet zo lekker in zijn vel. Van zijn therapeut kreeg hij het advies om er op uit te gaan en blijven trekken! Bij het zien van de online wandeluitdaging van de Bas van de Goor Foundation besloot Bert zich dus aan te melden en op deze manier weer meer te gaan wandelen. Elke maand ontving hij een mail met zijn persoonlijke trainingsschema. Bert is een ervaren wandelaar en koos dus voor het trainingsschema van 20 kilometer.

 ‘Jouw Wandeluitdaging kwam voor mij op het goeie moment!’

Wat levert Jouw Wandeluitdaging op?

Voor zijn suikerziekte gebruikt Bert metformine. Bert weet en ervaart dat hij minder van deze medicatie nodig heeft als hij meer wandelt. Maar het regelmatig blijven wandelen blijft een uitdaging! Jouw Wandeluitdaging zorgde voor Bert als stok achter de deur. Naast het minderen in medicatiegebruik levert het regelmatig wandelen Bert ook een betere conditie op, is hij in gewicht af te vallen en zit hij weer lekkerder in zijn vel. Een mooi lijstje waar je volgens ons trots op mag zijn!

 ‘De video’s van Olga Commandeur en Bas van de Goor vond ik erg leuk en leerzaam! Door deze video’s hield ik meer rekening met mijn wandelhouding.’

Positief

Met de start van Jouw Wandeluitdaging besloot Bert ook mee te doen aan weer andere wandelevenementen. In thuis-variant dan natuurlijk. Zoals de alternatieve wandelvierdaagse, de Dam tot Damloop en de Virtual Run on Insulin. Bert ziet het positieve in van de coronasituatie. Nooit eerder deed hij mee aan zoveel wandelevenementen! ‘Natuurlijk kijk ik er naar uit om weer samen te kunnen wandelen tijdens evenementen, maar ik hoop ook dat deze online wandelvarianten blijven bestaan’.

Gezonde leefstijl

Via Jouw Wandeluitdaging ontving Bert niet alleen tips over wandelen, maar ook over leefstijl en diabetes. Bert weet dat hij naast het regelmatig bewegen ook op andere leefstijlfactoren moet letten – zoals gezonde slaap en voeding – om gezond te leven en zijn diabetes de baas te zijn. Hiermee is hij al goed bezig!

Anderen in beweging brengen

‘Wandelen is altijd al een hobby en passie geweest voor me’, vertelt Bert. Zijn droom is om ook anderen te begeleiden bij het wandelen! We weten zeker dat Bert mijn zijn kennis, ervaring en positiviteit een goede wandelbegeleider zal zijn.

Meedoen met Jouw Wandeluitdaging

Kun jij net als Bert een stok achter de deur gebruiken om te gaan en blijven wandelen? Wil je tips ontvangen over wandelen met diabetes? En wil je meer leren over de andere thema’s van een gezonde leefstijl? 

Start nu Jouw Wandeluitdaging

Zin om ook in beweging te komen?