Congres: Diabetes type 1; actief leven met de nieuwste technologie

Datum: 1 februari 2024

Diabetes type 1, actief leven & de nieuwste technologie

Mensen met diabetes type 1 leven elke dag, 24/7, met de gevolgen hiervan op hun gezondheid en hun leven. Actief leven, zoals op de fiets naar het werk, de tuin doen, wandelen of sporten, kan voor deze mensen soms best een uitdaging zijn. Juist voor mensen met diabetes type 1 is actief leven enorm belangrijk. Sporten en bewegen helpt om complicaties te voorkomen en om zich mentaal en lichamelijk fit te voelen.

Nieuwe technologieën kunnen patiënten helpen om veilig te bewegen en te sporten. Op 1 februari tijdens het congres ‘Diabetes type 1, actief leven met de nieuwste technologie’ gaan we in op hoe jij, als zorgprofessional, je patiënten kunt begeleiden om nieuwe technologie optimaal in te zetten bij een actief leven.

Praktisch programma

Tijdens het congres bieden we je een praktisch programma met concrete voorbeelden en strategieën die je kunt inzetten bij de dagelijkse behandeling van je patiënten. Inspirerende sprekers, zoals Sarah Siegelaar (Amsterdam UMC), Sasja Huisman (LUMC) en Maarten van der Weijden (Olympisch kampioen) en diverse ervaringsdeskundigen nemen je mee in wat sporten en bewegen doet met diabetes, hoe je hier het beste mee om kunt gaan, welke technologieën er zijn en hoe je ze het beste kunt inzetten

Locatie
Congres voor zorgverleners diabetes type 1, op Papendal in Arnhem

papendal, congres, centrum, bijeenkomst

Kosten
Voor dit congres is accreditatie aangevraagd voor diabetesverpleegkundigen, diëtisten, internisten, kinderartsen, verpleegkundig specialist)
Totale kosten deelname congres: € 60,- 

Programma

Op dit moment stellen we het programma voor deze dag samen. Een aantal eerste sprekers zijn bekend. In de komende tijd vullen we het programma verder aan. Ontvangst is vanaf 9.15 uur. Het programma start om 10.00 uur. Einde van het programma is rond 17 uur.  

Dagvoorzitter

Bas van de Goor

Oud top volleyballer, diabetes type 1 en directeur Bas van de Goor Foundation  

Spreker

Sarah Siegelaar

Werkzaam als internist-endocrinoloog 

Spreker

Sasja Huisman

Klinisch Psycholoog en Onderzoeker 

Spreker

Inge van Boxelaer

Endocrinoloog AZ St. Lucas Ziekenhuis en specialist in de diabetestechnologie  
Inge

Spreker

Eelco de Koning

Eelco de Koning is hoogleraar diabetologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum. 
Eelco de Koning

Spreker

Maarten van der Weijden

Voormalig Olympisch zwemkampioen  

Spreker

Agnes Clement

Werkzaam als kinderarts 

Agnes Clement

Mede mogelijk gemaakt door: