We mogen weer op sportkamp!

Na een jaar mogen wij weer los, met clinics, evenementen én sportkampen! Na lang wachten hebben we eindelijk de twee sportkampen weer kunnen organiseren en kunnen nu trots terugkijken op een bijzondere tijd voor alle deelnemers, (medische) vrijwilligers en de Bas van de Goor Foundation.

Voor beide kampen waren 32 kinderen uitgeloot in de leeftijd van 10 t/m 12 en 13 t/m 15 jaar. Het leuke aan beide groepen kinderen was dat bijna iedereen voor het eerst mee ging met ons op kamp!

We verzamelden met alle deelnemers en hun ouders om 10 uur bij SnowWorld in Landgraaf. Hier maakten de deelnemers en hun ouders kennis met het team van (medische) vrijwilligers die ze tijdens het kamp gingen begeleiden. De deelnemers hadden elkaar als eens online ontmoet maar vandaag zagen de kinderen elkaar ook voor het eerst fysiek.

Rond 12 uur vertrokken alle ouders richting huis of hun vakantieadres voor een mini diabetes-vrije vakantie. Vervolgens begonnen wij met hele enthousiaste en gezellige deelnemers aan een overvol programma met leuke en sportieve activiteiten!

Iedereen heeft zijn grenzen verlegd

We hebben met alle kinderen de kou getrotseerd in de sneeuwhal van SnowWorld. Hier hebben we geskied en gesnowboard, zijn we met banden van de piste gegleden en hebben we geleerd hoe je ervoor zorgt dat je met je diabetes materiaal om moet gaan bij tempraturen onder nul.

Ook zijn alle deelnemers naar grote hoogte gestegen op meerdere manieren! Zo hebben we 's avonds de trap van de Wilhelmina berg beklommen (508 traptreden) en hebben we genoten van de hoeveelheid lampjes die we hebben gezien vanaf de top.

Tijdens het kamp zijn we ook nog met de voeten losgekomen van aarde. We gingen namelijk naar het klimpark waar iedereen op zijn of haar manier grenzen heeft verlegd en geleerd heeft wat je nu mee neemt tijdens het klimmen,maar ook hoe je nu je diabetes kunt managen als je je apparatuur niet bij je hebt.

Tijdens het springen op de trampolines bij Streetjump in Heerlen hebben de deelnemers zich ook lekker uitgesloofd en zijn ze over de symbolische hordes heen gesprongen waar ze normaal tegen aanlopen in het dagelijks leven met diabetes.

Maar naast dat we fysiek heel druk bezig zijn geweest hebben we tijdens alle activiteiten ook veel over en van elkaar geleerd over diabetes, sport en acceptatie van diabetes.

Wat hele mooie, emotionele en indrukwekkende gesprekken heeft opgeleverd tussen de deelnemers. Hierdoor zijn er herinneringen en vriendschappen voor het leven gemaakt en ontstaan. Want tijdens het kamp hoorde wij van iedereen terug wat een fijne en veilige omgeving is het kamp was het ook maar zo buiten het kamp ook maar zo fijn en veilig dat iedereen mij begreep!!

Een mooier compliment konden wij in onze ogen niet krijgen. Wij zijn alle deelnemers en alle betrokkenen rond de kampen heel dankbaar voor hun enthousiasme, gezelligheid en openheid tijdens de kampen en hopen jullie dan ook snel weer te zien bij andere evenementen van ons als Foundation!

Lijkt het jou ook leuk om de volgende keer aanwezig te zijn bij een van onze evenementen en wil je net zo'n ervaring opdoen als Jessica en Timo? Kijk dan snel in de evenementenkalender. 

Sportieve groeten,

Team Bas van de Goor Foundation

Bekijk evenementen van de BvdGF