Rennen als medicijn

'Die insuline, daar kan ik simpelweg niet omheen, maar dat hardlopen… Dát zorgt er pas echt voor dat ik weer helemaal tot rust kan komen. Het koppie leeg maken, genieten van de omgeving onderweg en dan nog eens als klap op de vuurpijl met mooiere bloedsuikers thuiskomen.'

Alweer bijna 4 jaar geleden is het onderhand, de finishlijn die mijn leven voor altijd heeft veranderd. 6 november 2016, de dag van de New York Marathon. Ik schreef mij voor deze challenge van de Bas van de Goor Foundation in, niet helemaal wetende wat ik mij nu weer op de hals haalde. De voorbereiding liep niet van een leien dakje, de 42,2 kilometer van de daadwerkelijke marathon evenmin. Jeetje, wat was dat afzien! Toch kwam ik over die felbegeerde finish, en juichten duizenden mensen mij toe. Ik had het geflikt! Maar bovenal, was het mij gelukt om weer samen te werken met mijn diabetes. Dit was teamwork van de bovenste plank, waar ik nog vaak aan terug denk als de bloedsuikers een spelletje met mij lijken te spelen. Die medaille staat nog steeds op mijn bureau. Een ereplekje, goed in het zicht, zodat ik er altijd even naar kan kijken.

Hardlopen als medicijn

Na deze onwijs gave ervaring van 4 jaar geleden, was het voor mij niet lastig om een goed doel te kiezen voor de 2eeditie van de ‘Virtual Run on Insulin’. De Bas van de Goor foundation heeft mij echt het plezier in hardlopen laten ervaren. En niet alleen dat, hardlopen is echt mijn medicijn geworden tegen de diabetes type 1. Die insuline, daar kan ik simpelweg niet omheen, maar dat hardlopen… Dát zorgt er pas echt voor dat ik weer helemaal tot rust kan komen. Het koppie leeg maken, genieten van de omgeving onderweg en dan nog eens als klap op de vuurpijl met mooiere bloedsuikers thuiskomen. Beter kan niet toch!

Mensen in beweging brengen

Hopelijk kan de Bas van de Goor Foundation, mede door de opbrengst van deze Virtual Run on Insulin, nog heel lang mensen met diabetes in beweging brengen. Niet alleen voor volwassenen zoals ik (al twijfel ik daar nog weleens aan ;)) maar ook voor kinderen met diabetes type 1. De foundation organiseert namelijk ook sportkampen voor kinderen, waar zij kunnen leren hoe zij de diabetes zelfstandig kunnen regelen. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn om andere kinderen te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten, en dat zij niet de enige zijn met diabetes.

Virtual Run on Insulin

De ‘Virtual Run on Insulin’, die eigenlijk spontaan begon, is ondertussen uitgegroeid tot een begrip. Het principe is heel simpel, deelnemers kiezen hun eigen doel. Of dit nu een snelle tijd is op een bepaald aantal kilometers, of het tellen van zoveel mogelijk vogels tijdens het rondje, het maakt niet uit... :). Het is jouw race, jouw uitdaging én jouw prestatie! Via de sociale media word je door ons virtueel aangemoedigd via de zijlijn, nog nét niet met spandoeken, maar wel met een heel hard applaus. En lukt hardlopen je (even) niet? Dan staan wij nog steeds net zo hard aan te moedigen als jij wandelend, fietsend of wellicht wel skatend je prestatie levert. Elke vorm van beweging juichen wij toe! Je hebt dus eigenlijk geen excuus meer om niet mee te doen, toch... ;)?

Laat je benen spreken!

Toevallig start er morgen weer een ‘Virtual Run on Insulin’, en wel die van september. Laat jij ook je benen spreken voor de Bas van de Goor Foundation? Ik zou het onwijs leuk vinden als je meedoet! Daarnaast gaat jouw gehele inschrijfgeld rechtstreeks naar de Bas van de Goor Foundation. Tof toch?

Er kunnen maar 250 deelnemers worden blij gemaakt met een startbewijs, dus zorg dat je niet te laat bent!

Inmiddels is deze editie van de Virtual Run achter de rug, en het was een enorm succes!! Alsnog zin om met anderen en/of voor anderen met diabetes te gaan rennen? Dan kun je in oktober 2021 mee naar Lissabon! Daar gaan we 8,5 km, een halve marathon of een hele marathon rennen. En hoogstwaarschijnlijk is Roos daar ook weer bij :). Interesse? Bezoek 4-2 de infoavond of bekijk de WeRun2ChangeDiabetes pagina:

Ik wil meer weten!

HAPPY VIRTUAL RUNNING!

Roos

Ambassadeur van de BvdGF en initiatiefneemster van de Virtual Run on Insulin

Teamwork met mijn diabetes

Zin om ook in beweging te komen?