Podcast!

"Nu je diabetes hebt kun je maar beter stoppen met sport." Helaas komt het nog steeds voor dat mensen dit advies krijgen na de diagnose. Omdat wij er álles aan willen doen om te laten zien dat (en hoe) je juist wél zou moeten bewegen, delen we nu ook informatie via een podcast.

Een uitdaging

Veel mensen komen bij ons terecht omdat ze tegen problemen aanlopen bij het sporten en bewegen, of omdat ze het moeilijk vinden om te starten met bewegen. Het reguleren van je bloedglucose tijdens beweging kan een hele uitdaging zijn. In de opleiding voor artsen en verpleegkundigen is er helaas meestal maar weinig aandacht voor. Dan wordt het lastig om een goed advies te geven. Maar als het sporten en bewegen je eenmaal lukt zonder bijkomende hypo's en hypers, dan levert dat zóveel op!

Kennis delen

'Had ik dat maar eerder geweten!', of 'Dat heeft nog nooit iemand me kunnen uitleggen' zijn reacties die we vaak horen als wij met mensen in gesprek gaan. We realiseren ons dat we in de loop der jaren een schat aan praktijkervaring hebben verzameld en dat we altijd omringd zijn door de beste specialisten. 

Daarom zoeken we naar manieren om die kennis beter bij jou te brengen. Want veel zit in ons hoofd, maar hoe zorgen we nu dat die kennis bij meer mensen terecht komt? Dat we mensen kunnen helpen bij hun zelfmanagement en met plezier leren bewegen? We geloven nog steeds dat onze activiteiten, zoals de back on track avonden, waarop je het zelf gaat ervaren, met stip de allerbeste methode zijn. Maar we kunnen meer doen.

Praktische informatie

Hoe meer je zelf weet over jouw aandoening, hoe beter je in staat bent om te begrijpen wat er gebeurt. Er is heel veel informatie online te vinden. Soms teveel. Je kunt verdwalen in de hoeveelheid wetenschappelijk artikelen, maar concrete en praktische informatie over hoe je dat nu écht aanpakt, bewegen met diabetes, die is lastiger te vinden. Wij zien onszelf als de aangewezen partij om daar iets aan te doen.

Sinds kort hebben we een nieuwe website, waarop je nu beland bent. Hier gaan we steeds meer relevante informatie en artikelen delen. We nodigen je uit om regelmatig een kijkje te nemen, vooral onder de nieuwsberichten en onder het kopje diabetes zal je steeds nieuwe zaken aantreffen.

Podcast

Heb je al gehoord dat we een eigen podcast hebben? In Diabetes Open gaat Bas elke maand in gesprek met (ervarings)deskundigen. Echt leuk om te luisteren en bomvol interessante informatie! Je kunt eenvoudig kijken welke onderwerpen aan bod komen en jouw keuze maken. Of luister ze gewoon lekker allemaal. Je vindt Diabetes Open op alle bekende podcastkanalen. We vinden het leuk om van jou te horen over welke onderwerpen je graag meer zou willen hebben. Laat het weten via info@bvdgf.org en wie weet besteden we er binnenkort aandacht aan op onze site of in Diabetes Open.

Onderwerpen waarnaar je tot nu toe kan luisteren zijn onder andere:

  • Met diabetes op wintersport
  • Diabetes en gezonde voeding
  • Hoe pak je leefstijlverandering aan?
  • Hoe sport je inzicht geeft in je diabetes management

Meer lezen?

Toch liever doen in plaats van lezen en luisteren?