Nieuwe website diabetes.nl live

Informatie, ervaringen delen, activiteiten: allemaal op 1 plek
Nederland heeft een nieuwe website voor mensen met diabetes en hun naasten. Diabetes.nl biedt allereerst actuele en betrouwbare informatie voor mensen met diabetes op 1 plek: over verschillende typen diabetes, in verschillende ziekte- en levensfasen en bij uiteenlopende vragen.
Daarnaast is er een begeleide community om ervaringen uit te wisselen, het Trefpunt. Een overzicht van activiteiten laat zien wat er allemaal te doen is. Wij werkten hier aan mee de afgelopen tijd en willen met dit platform graag mensen de weg wijzen in de wereld van diabetes, concrete handvatten bieden voor het leven met diabetes en zo bijdragen aan een hogere kwaliteit van leven. Wij zijn blij dat na veel tijd, kennis en energie deze website nu feestelijk gelanceerd is.  

Wegwijzer

Een unieke tool is de Wegwijzer: deze helpt de bezoeker met een paar vragen om de juiste informatie te vinden, zonder persoonlijke gegevens achter te hoeven laten. Als men besluit om een account aan te maken, zijn er nog meer mogelijkheden. Zoals het bewaren van artikelen, het in contact komen met anderen met dezelfde interesses of in gelijksoortige situatie, zelf een blog starten of meedoen met online groepsgesprekken. Goed om te weten: diabetes.nl deelt absoluut geen gegevens met derden en plaatst geen marketingcookies.

Samen ontwikkeld, uitgebreid gecheckt

Diabetes.nl is een samenwerking van vijf diabetesorganisaties. Samen met Diabetes Fonds, Diabetes Vereniging Nederland, Stichting DON, Stichting JDRF Nederland hebben wij dit gerealiseerd.

Bas licht toe: “Enkele jaren geleden raakten we met elkaar in gesprek over hoe mooi het zou zijn als er niet op heel veel plekken informatie staat over het leven met diabetes maar op 1 plek. Met dit platform hebben we met elkaar als doel om dat voor alle mensen met diabetes te realiseren. Want betrouwbare informatie is cruciaal bij een ziekte en zeker als je net hoort dat je het hebt. Ik had gewild dat ik het had gehad destijds bij mijn diagnose. Vandaag is een onwijs mooie start van een platform waar we de komende jaren nog veel meer gaan bereiken”.
 

Tijdens de ontwikkeling hebben meer dan 300 mensen met diabetes en zorgverleners meegedacht, meegepraat en meegekeken. Alle informatie op diabetes.nl is beoordeeld door zorg-experts die vanuit hun specialisme mee hebben gelezen. De afgelopen maand zijn ruim 200 mensen al met het nieuwe platform aan de slag gegaan. Zij hebben de informatie geraadpleegd, zijn actief geweest in de community Trefpunt, en hebben het overzicht met activiteiten beoordeeld.
diabetes, diabetes.nl

Neem een kijkje

Kom meer te weten over diabetes, deel je ervaringen met anderen en zie wat er te doen is aan activiteiten. Kijk op www.diabetes.nl  

Bekijk onze activiteiten

Onze partners