Terugblikken op een geslaagde middag!

Dat kinderen en jongeren met diabetes niet uit het veld te slaan zijn, hebben de deelnemers van de kickboks clinic afgelopen week maar weer eens laten zien. Er werd gewerkt aan de conditie, het reactievermogen en de boks skills. Maar ook aan de kennis over diabetes en de insulinestrategie voor, tijdens en ná het sporten. 

Conditietraining, boksen, eten, rekenen, scannen en weer door...

Woensdag 3 november mochten wij een groep enthousiaste en strijdvaardige kinderen welkom heten bij de Bonjasky Academy in Hilversum. Voor veel deelnemers was het de eerste clinic van de Bas van de Goor Foundation, extra spannend! 

We trappen de clinic af met een presentatie, over sport en diabetes en het werk wat wij doen als Foundation, Jesper neemt de kinderen en ouders mee in zijn persoonlijke diabetes verhaal en vraagt de kinderen naar herkenbare situaties. Wil jij ook tips over sporten met diabetes of gewoon een keer lekker sporten met andere met diabetes? Meld je dan ook aan voor een van onze clinics!

Begrijpelijk genoeg stond iedereen allang te trappelen om de zaal te betreden. Hier stond drievoudig wereldkampioen Remy Bonjasky tussen de bokszakken de deelnemers op te wachten om van de deelnemers potentieel kickboks kampioenen te maken. 

"Deze clinic is echt kicken!"

Zodra je de zaal (de dojo) betreedt of verlaat, is het bij veel vechtsportscholen gebruikelijk dat je elkaar groet. Dit heet ‘Osu’, en dat spreek je uit als ‘Ush’. Check, dat hebben de kinderen onthouden! Dat stilzitten deze middag niet in het programma was opgenomen, werd al snel duidelijk. Remy vulde zijn les in zoals wij het graag zien, niet anders dan anders. Want na een kleine vijf minuten rolde de eerste zweet druppels al over de mat en klonken de eerste sensoralarmen door de zaal. Checken, scannen, insulinestrategie aanpassen, de Diabetes verpleegkundige om een tip vragen, en weer door! “Dit zijn leerzame momenten, om te zien wat een nieuwe sport met je bloedsuikerwaardes doet.”  

De groep heeft alles geleerd over een linkerhoek, rechteropstoot combinatie, maar boven alles geleerd dat je met diabetes nog steeds kunt sporten (op hoog niveau!), je na een jaar én jaren ervaring met diabetes nog steeds kunt leren over je diabetes-management en je waardes onder controle kunt houden, ook tijdens een nieuwe nog onbekende activiteit.

Zelfvertrouwen voor de kinderen en een trots gevoel voor de ouders aan de kant, want ook buiten de dojo kon er worden gespard, over de diabetes tips en tricks weliswaar. ;) 

 

Dank jullie wel!

Toen iedereen na een uur de meeste energie wel uit zijn armen had geslagen en de buikspieren het aardig te verduren hadden, was er nog tijd om Remy vragen te stellen, op de foto te gaan en nog een handtekening te scoren. 

De vraag wie er sterker is, Remy of Rico Verhoeven moést natuurlijk gesteld worden. Het antwoord zal geen verrassing zijn. “Ik natuurlijk!”, antwoorde Remy met volle overtuiging. “Het is lastig vergelijken, het is alsof je de Memphis Depay van nu, vergelijkt met de Marco van Basten van toen!”. En dit is weer een mooi bruggetje naar het sporten met diabetes, dat is voor iedereen anders, iedereen zijn of haar diabetes-management is uniek en niet te vergelijken, maar door samen te sporten leer je over jezelf en vind je herkenning bij de ander!   

Dank aan de Bonjasky Academy, Remy Bonjasky en collega’s voor de inzet en hulp gedurende de clinic. Dank Bosman voor het mede mogelijk maken en voor alle (toekomstige) deelnemers die dit lezen, hopelijk zien we elkaar snel (weer) bij een van onze andere evenementen! 

Sportieve groet, team Bas van de Goor Foundation

Lijkt het jou ook leuk om de volgende keer aanwezig te zijn bij een van onze evenementen? Kijk dan snel in de evenementenkalender. Hopelijk zien we elkaar snel (weer)!

Sportieve groeten,

Jesper en de rest van team BvdGF

Bekijk evenementen van de BvdGF