Jesper blikt terug op de Hockey Clinic in Den Bosch

Het eerste evenement van ons nieuwe evenementen-duo, Jasper & Jesper is een feit! Vandaag blikken we samen terug op een succesvolle hockey clinic in Den Bosch. Waar de groep een succesvolle clinic heeft gekregen van niemand minder dan Olympisch Kampioene Marloes Keetels!

Het vertellen van je eigen diabetes verhaal...

De 2 J’s gingen vroeg op pad om de nodige materialen voor de clinic te verzamelen. Dankzij onze sponsors, partners en hulp van andere partijen kunnen wij clinics mogelijk maken. Zo heeft Indian Maharadja ervoor gezorgd dat de kids tijdens de hockey clinic niet zonder hockeysticks op het veld kwamen te staan. Na alle sticks te hebben verzameld en genoeg hypomateriaal in voorraad te hebben, kon de dag op hockeyclub Den Bosch officieel van start gaan!

Ook wij als team staan nog regelmatig perplex van de mooie sportvelden, zalen en sportclubs. Zo ook toen wij arriveerde bij het complex van de hockeyclub. Laten we zeggen dat het nu duidelijk is waarom het complex van HC Den Bosch "het hockey Mekka van Nederland" wordt genoemd. ;) De middag werd afgetrapt met een presentatie van Jasper en Jesper waarin ze vertelde over het werk van de Bas van de Goor Foundation, de clinics en de planning van de dag. Ze namen de deelnemers ook mee in hun eigen diabetes verhaal, want ook Jasper én Jesper hebben beide diabetes type 1. Het delen van deze ervaringsverhalen en de reacties van de ouders maakte weer veel indruk en zorgde voor veel herkenning. 

Tijdens de clinic

Na afloop van de presentatie was het tijd om de beentjes te strekken, de warming-up te doen en écht actief aan de slag te gaan. Ondanks het hockeytalent van Jasper en Jesper hadden we voor de clinic nog een extra kampioen gevraagd om de kids te voorzien van een hockey training. De training werd gegeven door Olympisch kampioene Marloes Keetels en trainer van de Heren 1 van Den Bosch Eric Verboom. De clinic bestond uit verschillende onderdelen. Van coördinatie opdrachten tot kracht spelletjes om goed warm te worden. Iedereen was er meer dan klaar voor, hoog tijd om vast te stellen hoe het met de hockey skills van onze deelnemers gesteld was. 

Na ongeveer 1 uur intensief hockeyen kwam iederen moe maar voldaan van het veld gelopen. Na een moment van bijkomen was er natuurlijk nog genoeg tijd om samen met Marloes op de foto te gaan en een handtekening te scoren. De deelnemers dachten hierbij niet alleen aan zichzelf! Er werden genoeg handtekeningen gescoord voor broertjes/zusjes, vriendjes en vriendinnetjes.   Iedereen was leergierig en enthousisast.

Dank jullie wel!

We hopen dat jullie allemaal wel iets nieuws hebben geleerd of jullie skills hebben verbeterd en naar huis zijn gegaan met mooie verhalen. Heel veel dank Eric en Marloes voor jullie inzet en hulp tijdens de clinic. 

Wij als Bas van de Goor Foundation hebben enorm genoten van deze dag samen met de deelnemers, de ouders/verzorgers en de vrijwilligers die aanwezig waren. Wij hopen jullie snel te zien bij een van onze andere evenementen. Ook willen wij de Sponsor OneMed extra bedanken voor het mede mogelijk maken van de hockey clinic. Mede dankzij de steun van Onemed kunnen wij deze clinic gratis aanbieden aan onze deelnemers. 

 

Sportieve groeten  

Jasper en Jesper  

Lijkt het jou ook leuk om de volgende keer aanwezig te zijn bij een van onze evenementen? Kijk dan snel in de evenementenkalender. Hopelijk zien we elkaar snel (weer)!

Sportieve groeten,

Jesper en de rest van team BvdGF

Bekijk evenementen van de BvdGF