Halfuurtje Door Je Buurtje enorm succes!

Gisteren was het 14 november: Wereld Diabetes Dag. Wij liepen samen met 13.982 mensen een Halfuurtje Door Je Buurtje. We organiseerden dit voor de tweede keer, ondersteund door SamenGezond, Menzis en Novo Nordisk. Met meer dan 70 miljoen stappen en ruim 53.000 kilometer was ook deze tweede editie weer een enorm succes.  

Vroeg in de ochtend, midden op de dag of nog even na het eten. In Nederland liepen we met heel veel mensen tegelijk. Dat we met bijna 14.000 mensen zouden lopen, hoopten we! En dat is gelukt. Om 8.00 uur kregen we al het eerste bericht dat de eerste wandelaars op pad waren. Alleen, met de buren, familie of de trouwe viervoeter. In totaal hebben alle deelnemers 574.968 minuten bewogen en wandelden deelnemers gemiddeld 55 minuten op deze speciale zondag.  

We hebben ruim 1500 vrolijke wandelfoto's ontvangen. Ondanks dat iedereen in zijn of haar eigen omgeving liep, hadden we wederom het gevoel dat we samenliepen.  

Samen werken aan gezondheid

Halfuurtje Door Je Buurtje is een initiatief van de foundation en wordt ondersteund door Menzis, SamenGezond en Novo Nordisk. Een samenwerking die bijzonder is. Lees hieronder meer over onze samenwerking.  

Menzis

Menzis loopt voorop als het gaat om werk maken van preventie. De verzekeraar maakt zich hard voor de transformatie van zorgplicht naar gezondheidsplicht. De zorg is op dit moment ingericht op herstel, maar als de toename in het aantal mensen met een chronische, vaak leefstijl gerelateerde ziekte niet geremd wordt, dan hebben in 2030 naar schatting 7 miljoen mensen te maken met een chronische aandoening. Dit zorgt niet alleen voor veel menselijk leed, het zorgt ook voor enorme zorg- en andere maatschappelijke kosten. Wachten met investeren in en hulp bieden bij een gezondere leefstijl is dus geen optie. ?Menzis investeert daarom al jaren in effectieve preventieve interventies om zo de leefkracht van ieder mens te kunnen versterken. Een van de manieren waarmee Menzis dat doet is met het gezondheidsprogramma SamenGezond. De app van SamenGezond is nu ook gebruikt voor Halfuurtje Door je Buurtje.  Op een laagdrempelige manier worden mensen uitgedaagd om met een gezondere leefstijl aan de slag te gaan. Deelnemers ontvangen wekelijks een beloning. SamenGezond is slechts één voorbeeld van hoe Menzis een steuntje in de rug geeft bij het versterken van leefkracht. 

Novo Nordisk

Als farmaceutisch bedrijf is Novo Nordisk werkzaam in de gezondheidszorg, met als missie om diabetes de wereld uit te helpen. Als leider in de diabeteszorg neemt Novo Nordisk verantwoordelijkheid voor de gezondheid van mensen. Met dit partnership levert Novo Nordisk een maatschappelijke bijdrage aan het beperken van de enorme toename van mensen met diabetes type 2. Want bewegen is gezond en kan chronische aandoeningen voorkomen. Dat dat ten koste gaat van eigen business is onjuist volgens directeur Sanne Groenemeijer. “Als de zorg namelijk onbetaalbaar wordt, waar het op uit gaat draaien als we niets doen, dan hebben we niet alleen als samenleving, maar ook als bedrijf echt een probleem. Gezamenlijk hopen we dat het ons de komende 10 jaar lukt om de curve van het aantal mensen dat type 2 krijgt te buigen, dat de toename van het aantal mensen dat ziek wordt afvlakt.”  Novo Nordisk hoopt initiatieven zoals de Nationale Diabetes Challenge en Halfuurtje Door Je Buurtje samen met Bas nog groter te kunnen maken. 

Natuurlijk liepen ook medewerkers van de foundation, Menzis, SamenGezond en Novo Nordisk afgelopen zaterdag een Halfuurtje Door Hun Buurtje! 

Halfuurtje Door Je Buurtje in cijfers

We liepen samen het totaal aantal gelopen kilometers omgerekend 1,33 keer de wereld rond. Of je kan ook zeggen dat we samen 108 keer het Pieterpad tussen Maastricht en Groningen hebben gelopen. In totaal liepen we 9500 uur. Dit jaar wandelden we gemiddeld 55 minuten per wandelaar. Dat is 13 minuten meer dan vorig jaar. Onze feiten en cijfers over Halfuurtje Door Je Buurtje zie je in onderstaande afbeelding. En bekijk ook hier de impressie van deze dag met een impressie van de vele wandelaars.  

Onze partners