Jesper blikt terug op de freerun- en karateclinic

"Ik kan nu zelf rustig nadenken hoe ik mijn bloedsuiker regel zonder dat mijn ouders direct in paniek raken van een afwijkende waarde.’’

Onze eerste clinic van 2021!

Na bijna een jaar lang evenementen verplaatsen, annuleren en het organiseren van online evenementen, was het dan eindelijk zover. In een heerlijk voorjaarszonnetje mochten wij 14 jongeren met diabetes ontvangen bij On Campus in Zwolle. Deze 14 jongeren hadden de primeur van 2021 door aanwezig te zijn bij ons eerste fysieke kinderevenement van 2021!

Nadat iedereen zijn sportschoenen en een mooi Bas van de Goor Foundation T-shirt had aangetrokken, begonnen we de middag met het meten, scannen en aflezen van onze bloedsuikers. Er kwam direct een gesprek op gang tussen de deelnemers en begeleiders over wat de beste manier is om een lage of juist hoge bloedsuiker te tackelen voor het sporten. De deelnemers kwamen zelf met oplossingen en verschillende strategieën om uiteindelijk op een goede bloedsuikerwaarde te komen, waarmee ze de sportieve middag konden starten én eindigen.

Tijdens de clinic

Toen iedereen zijn "bloedsuiker-strategie" had bepaald en deze had uitgevoerd werd de groep gesplitst. De oudere groep startte de middag met freerunnen onder begeleiding van David en Ruben van Elevationfreerun uit Zwolle. De jongere deelnemers begonnen met het onderdeel karate onder leiding van oud Nederlands kampioen Lydia Mossel en Jenna Telles, die in 2019 Nederlands kampioen werd. Iedereen ging direct serieus aan de slag en er werd veel plezier gemaakt. Wat ook de eerste hypo’s opleverde! Gelukkig konden deze snel opgelost worden. 

Na deze eerste ronde was het tijd voor een lekker bekertje limonade met wat lekkers. Want ook dat hoort er natuurlijk gewoon bij op zo’n middag. Dit leverde ook weer leuke gesprekken op tussen de kinderen over hun vooraf bedachte strategieën, wat wij als begeleiding altijd heel mooi vinden om te zien. Waar de strategie voor de ene deelnemer perfect uitpakte, leverde het bij een andere deelnemer toch een minder gewenste bloedsuiker op.

Richting het einde van de clinic had een groep ouders van de deelnemers zich buiten het gebouw op afstand van elkaar verzameld. Met deze groep ouders gingen wij het gesprek aan over hun kinderen en diabetes. De ouders mochten dit uur vragen stellen aan de aanwezige kinderarts, de diabetesverpleegkundige en medewerkers van de BvdGF.

Tijdens dit vragenuur kwam er een leuke discussie opgang over het "loslaten" van je kind met diabetes. Het is voor elke ouder lastig een kind los te laten maar voor ouders met een kind met diabetes komt er vaak nog net iets meer bij kijken. Dit vonden wij als organisatie een mooie discussie tussen de verschillende ouders.

Dank jullie wel!

Na het vragenuurtje kwamen de kinderen, die inmiddels ook klaar waren met hun activiteiten, terug bij hun ouders. Wat ik toen zag en hoorde gaf veel voldoening. Er waren alleen maar lachende gezichten te zien en ik hoorde alleen maar positieve verhalen van de deelnemers naar hun ouders. We kunnen dan ook spreken van een heel groot succes, dit smaakt naar meer!

Ik wil nogmaals alle begeleiders, deelnemers en ouders bedanken voor de ontzettend leuke gezellige, sportieve en leerzame middag. Ik ben blij dat jullie aanwezig waren bij het eerste fysieke kinderevenement van 2021 wat ik als evenement coördinator van de BvdGF heb mogen opzetten. Ik heb veel energie van jullie allemaal gekregen en sta te trappelen om meer van dit soort gave evenement te organiseren.

Lijkt het jou ook leuk om de volgende keer aanwezig te zijn bij een van onze evenementen? Kijk dan snel in de evenementenkalender. Hopelijk zien we elkaar snel (weer)!

Sportieve groeten,

Jesper en de rest van team BvdGF

Bekijk evenementen van de BvdGF