Jasper start bij de BvdGF!

Jasper is afgelopen week begonnen bij de BvdGF. De wereld van diabetes is voor Jasper niet onbekend, hij heeft zelf al dertien jaar diabetes type 1 heb en is al langer vrijwillig actief om anderen te helpen. Lees snel verder om Jasper een beetje beter te leren kennen!

Even voorstellen

Hi! Mijn naam is Jasper en begin juli ben ik begonnen als Eventmanager bij de Bas van de Goor Foundation. De wereld van diabetes is voor mij niet onbekend, omdat ik zelf al dertien jaar diabetes type 1 heb en al langer vrijwillig actief ben om anderen te helpen. Zo heb ik veel kampen begeleid voor kinderen, heb ik met twee anderen Stichting ééndiabetes opgericht in 2013 en ben ik nu ook voorzitter van Insulin for Life. Ik ken de Bas van de Goor Foundation al lang en ben blij dat ik hier nu mag werken. Samen met Jesper word ik verantwoordelijk voor alle evenementen en we hebben een hoop leuke dingen in petto! 

Ik studeerde Sportmanagement toen bij mij diabetes type 1 werd gediagnosticeerd in 2008. Voor het eerst ging ik op wintersport en tijdens de busreis naar Oostenrijk merkte ik dat ik veel naar de WC moest. En geloof mij, dat is heel vervelend als je in een bus zit waar geen toilet is. Toen ik eenmaal op de piste was en mijzelf niet meer omhoog kon drukken als ik was gevallen wist ik dat ik naar de dokter moest. Mijn neef was een jaar eerder gediagnosticeerd met diabetes type 1, dus ik was niet verbaasd toen ik een paar dagen later de uitslag kreeg.

Ik begreep al snel dat sporten en bewegen enorm belangrijk is voor je diabetesmanagement

Nadat ik eerst even moest bijkomen van de schok ben ik snel mijn leven weer op gaan pakken. Ik begreep al snel dat sporten en bewegen enorm belangrijk is voor je diabetesmanagement en algemene gezondheid. Mijn bloedsuikerwaardes werden beter toen ik meer ging wandelen, fietsen en voetballen. Van hiken in Noorwegen tot yoga in mijn eigen woonkamer, voor mij werkt het allemaal goed. Sinds een aantal jaar loop ik ook fanatiek hard en in oktober van dit jaar hoop ik voor de tweede keer de marathon van Rotterdam te rennen!

De afgelopen jaren heb ik geleerd dat het heel fijn is om anderen te ontmoeten die tegen dezelfde dingen aanlopen als ik. Eerst dacht ik dat ik het allemaal zelf wel kon oplossen en natuurlijk ben ik ook altijd zelf verantwoordelijk voor mijn diabetesmanagement, maar het helpt gewoon enorm als anderen begrijpen waar je tegenaan loopt en tips kunnen geven om het makkelijker te maken. Social Media helpt hierbij, want er zijn veel mensen met diabetes actief online, maar vooral de offline evenementen zijn heel waardevol. Ik heb heel veel fijne vrienden gemaakt met wie ik alles kan delen en die mij meteen begrijpen.

Dus twijfel jij nog om mee te gaan met een van de evenementen van de Bas van de Goor Foundation? Helemaal niet nodig! Wij gaan er als team voor zorgen dat je een mooie tijd beleeft waarbij je veel leert over het belang van sport en bewegen voor je diabetesmanagement en daarnaast nieuwe mensen ontmoet die jou kunnen helpen als het nodig is. Kijk snel in de evenementenkalender en hopelijk zien wij elkaar snel!