Halfuurtje Door Je Buurtje enorm succes! Terugblik 2021

16 Nov 2020

Halfuurtje Door Je Buurtje enorm succes!

14 november was het Wereld Diabetes Dag. Samen met SamenGezond, Menzis en Novo Nordisk organiseerden wij die dag Halfuurtje Door Je Buurtje. Met meer dan 10.000 deelnemers was het een overweldigend succes!

Het was voor ons heel spannend hoe zo'n eerste virtueel wandelevenement zou gaan lopen, maar dat er ruim 11.000 mensen zouden deelnemen hadden we niet durven dromen. Al voor 07.30u ontvingen we de eerste berichten van mensen die hun Halfuurtje er al op hadden zitten, en 's avonds in het donker liepen de laatste mensen nog.

We hebben duizenden vrolijke wandelfoto's ontvangen. Ondanks dat iedereen in zijn of haar eigen omgeving liep hadden we toch het gevoel dat we samen liepen. Heel bijzonder!

De app van SamenGezond was op het hoogtepunt zelfs even overbelast. Als jouw wandeling daardoor niet goed geregistreerd is, geen zorgen! We zorgen dat je alsnog jouw beloning ontvangt. Hopelijk blijven heel veel mensen aan hun gezondheid werken.

Samen werken aan gezondheid

Halfuurtje Door Je Buurtje kwam tot stand in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis en farmaceutisch producent Novo Nordisk. Een samenwerking die best bijzonder is. Niet elke zorgverzekeraar of farmaceut zal willen investeren in minder zorg en medicijngebruik. Waar Menzis en Novo Nordisk wel?

Menzis

Menzis loopt voorop als het gaat om preventie. De verzekeraar dringt er op aan dat we van zorgplicht naar gezondsheidplicht moeten. De zorg is op dit moment ingericht op herstel, maar als de toename in het aantal Nederlanders met een chronische ziekte niet geremd wordt, dan hebben in 2030 naar schatting 7 miljoen Nederlanders te maken met een chronische aandoening. Dan wordt de zorg onbetaalbaar. Wachten met investeren in een gezondere leefstijl is dus geen optie. Menzis investeert daarom al jaren in het versterken van leefkracht van mensen. Een van de manieren waarmee Menzis dat doet is het platform SamenGezond, het platform dat we nu ook gebruikt hebben voor Halfuurtje Door je Buurtje. Op een laagdrempelige manier worden mensen uitgedaagd om met een gezondere leefstijl aan de slag te gaan. Slechts één voorbeeld van hoe Menzis een steuntje in de rug geeft bij het versterken van leefkracht.

Novo Nordisk

Als farmaceutisch bedrijf is Novo Nordisk werkzaam in de gezondheidszorg. Met 'defeat diabetes' als missie, is de ambitie van Novo Nordisk niet simpelweg zoveel mogelijk medicijnen verkopen, maar ook een maatschappelijke rol innemen. Met dit partnership kan Novo Nordisk een bijdrage leveren aan het beperken van de enorme toename van mensen met diabetes type 2. Dat dat ten koste gaat van eigen business is maar ten dele waar volgens directeur Sanne Groenemeijer. Als de zorg namelijk onbetaalbaar wordt, waar het op uit gaat draaien als we niets doen, dan hebben we niet alleen als samenleving, maar ook als bedrijf echt een probleem. Gezamenlijk hopen we dat het ons de komende 10 jaar lukt om de curve van het aantal mensen dat type 2 krijgt te buigen, dat de toename van het aantal mensen dat ziek wordt afvlakt. Novo Nordisk hoopt de Nationale Diabetes samen met Bas nog groter te kunnen maken. 

Natuurlijk liepen ook medewerkers van de BvdGF, Menzis en Novo Nordisk afgelopen zaterdag een Halfuurtje Door Hun Buurtje!

Halfuurtje Door Je Buurtje in cijfers

Terwijl Sinterklaas zaterdag voet op Nederlandse bodem zette, verbrandden alle deelnemers gezamenlijk al ruim 930.000 pepernoten! We liepen samen ongeveer driekwart de wereld rond. Meer feiten en cijfers over Halfuurtje Door Je Buurtje zie je in onderstaande afbeelding. Een resultaat om trots op te zijn!

Gerelateerde evenementen