Een goed begin van 2021: Jesper start!

Als jochie nam hij al deel aan de evenementen van de BvdGF. Dat hij nu zelf aan de slag mag binnen ons team is een droom die uitkomt. En voor ons een fantastische start van 2021. Hij stelt zichzelf graag voor.

Even voorstellen

Mijn naam is Jesper van de Haar, ik ben 21 jaar en woon in Ederveen. Ik heb de opleiding Sport en Bewegingscoördinator buurt, onderwijs en sport afgerond aan het Dulon College in Ede. Ik hou van sporten en bewegen, zelf voetbal ik al sinds mijn zevende. Maar eigenlijk vind ik alles wat sport en bewegen is leuk. En oh ja, ik zou het bijna vergeten te zeggen: Ik heb zelf al 13 jaar diabetes type 1. 

Ik was 8 toen ik gediagnostiseerd werd. Wat ik mij hiervan herinner is dat ik in de tijd voordat het bekend werd heel emotioneel was. Ik was het ene moment heel blij en het andere moment om het minste of geringste heel agressief.

1,5 liter melk

De dag dat het bij mij gediagnostiseerd werd kwam ik ‘s middags uit school en tijdens de lunch dronk ik als 8-jarige 1,5 liter melk en nog heel wat glazen water weg. Dit was het moment dat mijn oma (want die paste op) mijn moeder uit haar werk belde om met mij naar de huisarts te gaan. Dit was namelijk niet de eerste dag dat het gebeurde. Vanaf dat moment ging het heel snel en lag ik voor mijn gevoel binnen 2 uur in het ziekenhuis met de diagnose diabetes. In het begin, omdat ik niet wist wat diabetes inhield, was ik heel verdrietig en zenuwachtig om alles wat er op mij afkwam en ging komen. Gelukkig wist ik er zelf snel mee om te gaan (wat niet inhield dat ik het accepteerde) en was mijn bloedsuiker redelijk snel weer waar hij hoort te zijn. 

In het begin heb ik mijn insuline toegediend via een pen, maar na een jaar de pen ben ik overgegaan op de insulinepomp deze heb ik tot mijn 16de jaar gebruikt. Toen heb ik gekozen om terug te gaan op de pen omdat ik als puber vond dat niemand van mijn diabetes hoefde te weten. En nu heb ik sinds mijn 19de weer een insulinepomp, de 640G van Medtronic.

Leuke evenementen met de BvdGF

In deze 13 jaar diabetes heb ik vanaf mijn achtste jaar heel veel leuke en sportieve evenementen meegemaakt als deelnemer met de Bas van de Goor Foundation. Zo heb ik zelf heel veel clincs meegedaan, heb ik sportkampen en wintersportkampen meegemaakt, maar voor mij het mooiste wat ik als kind heb meegemaakt met de Foundation is de Junior Cup Diabetes in Lausanne (Zwitserland). Hier werden wij als Nederlands team 3de van de Wereld en wonnen wij de sportiviteitsprijs. Dit is een herinnering die ik voor altijd bij mij zal dragen. 

De reden dat ik heb gesolliciteerd op deze baan bij de Bas van de Goor Foundation komt voort uit mijn eigen ervaringen die ik heb gekregen als kind. Toeik de vacature zag dacht ik, ik wil net als Bas en zijn team ook wat betekenen voor iedereen met diabetes en mijn ervaringen die ik heb delen met andere. 

Ervaringen delen

Vanaf 4 januari ga ik binnen de Bas van de Goor Foundation aan de slag met alle type 1 gerelateerde evenementen en met name de evenementen voor kinderen en jongeren met diabetes type 1. Ik hoop in deze evenementen mijn eigen ervaringen met de deelnemers te kunnen delen en hopelijk met hun net zulke mooie herinneringen te gaan maken als dat ik als kind heb mogen maken met de Foundation. 

Tot snel!

Ik hoop mijn ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn werk in het zwembad als zweminstructeur - wat ik nog steeds als werk doe naast het werk bij de Bas van de Goor Foundation - en mijn werkervaring als sport pedagogisch medewerker bij een sport BSO te kunnen toepassen tijdens de evenementen en in de voorbereiding hiervan.  

Nu weten jullie wie het nieuwe gezicht is binnen de Bas van de Goor Foundation. Ik hoop jullie binnenkort zelf ook te ontmoeten bij de evenementen. Ik kijk ernaar uit om voor jullie leuke, sportieve en leerzame evenementen te gaan maken. Hopelijk tot snel allemaal!!!