De Bas van de Goor Foundation is jarig!

Al 15 jaar brengt de Bas van de Goor Foundation mensen met diabetes in beweging naar een betere kwaliteit van leven. We geven informatie, organiseren sportieve evenementen en delen ervaringen van anderen. Benieuwd naar al onze hoogtepunten, podcast en verhalen van de afgelopen 15 jaar? Ga naar onze verjaardagpagina!
#ChallengeDiabetes

Wat we doen

Als je diabetes hebt dan is je lichaam niet meer in staat om je bloedsuikerspiegel automatisch op het juiste niveau te houden. Sporten of bewegen kan je helpen om je diabetes beter te reguleren. Maar soms is dat best even puzzelen.

Wij organiseren sinds 2006 sportieve evenementen om je daarbij te helpen. Op onze site delen we informatie en tijdens onze evenementen kun je het zelf komen ervaren. We hebben activiteiten voor jong en oud, voor mensen met diabetes en hun sociale omgeving en voor zorgverleners. Wil je eerst iets meer weten over diabetes? Dan biedt deze pagina een overzicht. Wil je weten hoe het allemaal begon? Lees dan het verhaal van Bas.

Ons grootste evenement is de Nationale Diabetes Challenge. In heel Nederland wandelen mensen samen op weg naar een gezondere leefstijl. Wil jij ook meedoen? Kijk hier of er ook in jouw buurt gewandeld wordt.

Wil jij als zorg-, sport- of welzijnsprofessional met veel energie, samen met andere professionals beweging te brengen in de wijk? Wij ondersteunen je! Doe mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2022 en help samen met ons nog meer mensen op weg naar een gezonde leefstijl. 

Het laatste nieuws

Evenementen

We houden van actief bezig zijn. Geen urenlange theorie, maar gewoon aan de slag, om onder deskundige medische begeleiding te ervaren wat er gebeurt. Dat kan tijdens een clinic overdag of 's avonds, maar we hebben ook veel meerdaagse activiteiten. Zo leert een kind tijdens een sportkamp dat hij of zij niet de enige is met diabetes en hoe hij/zij zijn diabetes zelfstandig kan regelen, terwijl ouders even een paar dagen ‘diabetes-vrij’ hebben. Tijdens gezinsweekenden creëert de BvdGF begrip binnen het hele gezin over hoe dat nu werkt: bloedsuikers meten, koolhydraten tellen en insuline spuiten. Je hoeft geen topsporter te zijn om mee te kunnen doen. Er is voor elk wat wils, neem eens een kijkje!

Vind een deelnemer

Vrijwel al onze evenementen kunnen we gratis aanbieden dankzij mensen die zich inzetten tijdens onze fondsenwervende challenges. Geef jij een deelnemer een steuntje in de rug met een sponsorbijdrage? Natuurlijk kun je ook een algemene donatie doen. Namens alle kinderen en volwassenen met diabetes: Dank je wel!

“De Nationale Diabetes Challenge gaat weer van start”

Doe jij mee aan ons grootste evenement om samen in beweging te komen? Zorgverleners, (buurt)sportcoaches en mensen met diabetes wandelen samen, in hun eigen buurt, op weg naar meer gezondheid. Wandel je mee?

“Ik besloot dat ik niet met diabetes moet leven, maar diabetes gaat maar met mij leven”

Bas van de Goor
Diabetes Type 1 - sinds 11 november 2003

“Ik voelde mij een ervaren en goede DVK. Toch bleek een sportkamp de beste scholing die er bestaat!”

Else Korpershoek
Diabetesverpleegkundige (DVK)

“Bij de Bas van de Goor Foundation kan ik mijn passie voor hardlopen combineren met inzet voor diabetes. ”

Jarko Kortekaas
Deelnemer WeRun2ChangeDiabetes en vader van een zoon met diabetes

Steun ons door een lot te kopen bij de Vriendenloterij!

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbriefInschrijven