Volop sportplezier tijdens onze eerste editie Diabetes Games

Geslaagde 'Olympische spelen' voor kinderen met diabetes type 1 op Sportcentrum Papendal

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem organiseerden we op 30 juni voor het eerst de Diabetes Games. Ruim 150 kinderen met diabetes, tussen de 7 en 17 jaar, konden naar hartenlust sporten. Zij volgden diverse sportclinics en ontvingen een medaille voor hun prestaties. Een dag vol sportplezier, leren, andere kinderen ontmoeten en bloedglucosewaarden op peil houden.

“We vonden het echt een giga feest! Dit was ons eerste diabetes event en het smaakt naar meer. Ik heb Joep in tijden niet meer zo blij gezien”, aldus een moeder die naar huis ging met haar zoon. Joep en de anderen konden de hele dag verschillende sportclinics volgen. Allemaal gegeven onder professionele begeleiding; van het NextGen team van volleybal, de Baseball5 bond of andere sporters met diabetes type 1 zoals Jordy Kuip gingen om met de kids te sporten. Iaian: “Ik voetbal zelf met diabetes en wil graag aan kinderen laten zien dat zij dat ook kunnen met diabetes. Ik heb genoten vandaag van al die kinderen die sporten en lekker fanatiek meededen met alle oefeningen die we hadden uitgezet. Ik ben er volgend jaar ook weer graag bij”. Daarnaast waren er clinics van handbal, dansen, atletiek, volleybal, judo, baseball5, hockey, BMX, flagfootball en voetbal. De keuze was enorm. Daarnaast was er voldoende ruimte om lekker in het Gouden Dorp te chillen, langs diverse stands te gaan en kleine andere activiteiten te doen.

"Het was een stralende dag. Vanaf de eerste clinic zie ik kinderen genieten en lekker sportief bezig zijn", aldus Bas van de Goor, directeur en oprichter van zijn eigen foundation. "Daarbij spreek ik veel kinderen die het fijn vinden om andere kinderen met diabetes te ontmoeten. Ze zijn even niet de enige die diabetes hebben en ze hoeven even niet uit te leggen waarom er een piepje afgaat of wanneer ze even iets moeten eten. Ze ontmoeten de kinderen die hen begrijpen en dat is fijn. Daarnaast is het ook nog leuk en leerzaam. Volgend jaar organiseren we zeker weer zo’n leuke dag!"

De tekst gaat door onder de video.

Winnaars

Tijdens deze dag konden kinderen ook in twee rondes meedoen aan de Diabetes Cup. Door een klein voetbaltoernooi te spelen werd 1 team de winnaar! Dit jaar ging Portugal met de beker ervandoor. Of dat een voorteken voor het EK dit jaar is, moeten we nog even afwachten. Verder sportten de kinderen voor punten. Ieder kind had aangegeven bij welk ziekenhuis ze aangesloten waren. De kinderen van Diabetes Centraal, het kinderdiabetescentrum van Midden- Nederland, behaalden de eerste plaats. Maar winnen is leuk, maar meedoen is het belangrijkst. Geheel volgens de olympische gedachte!  

Over diabetes en sporten

In Nederland hebben ruim 10.000 kinderen diabetes type 1 en zij moeten zelf hun bloedglucosewaarden dag in dag uit op peil houden. Bewegen en sporten is voor alle kinderen goed, en ook voor kinderen met diabetes. Maar sporten is ook lastig als je diabetes hebt. Het zorgt ervoor dat je bloedsuikers omhoog of omlaag gaan. En dat betekent dat ieder kind moet puzzelen over hoe ze de bloedsuikers tijdens sporten stabiel kunnen houden. Bij onze activiteiten staat dat leren over hoe je sport met diabetes combineert centraal.

Wil je ook een keer meedoen met een evenement bij ons? Check hier de evenementenkalender!

Evenementenkalender


Wil je meer weten over hoe je kan sporten met diabetes, lees dan hier verder.

Sporten met diabetes


Meer weten over onze missie? Lees het hier.

Onze missie


Wil je als ouder of volwassenen een keer met ons een uitdaging aan gaan? Kijk hier wat we gaan doen de komende tijd.

Onze challenges

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

In onze maandelijkse nieuwsbrief staat sporten met diabetes centraal. Zo blikken we terug op onze evenementen, bespreken we belangrijk nieuws op het gebied van sporten en diabetes en delen we verhalen van onze evenementdeelnemers. Kortom; met onze nieuwsbrief leer je nog meer over sporten en diabetes. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Bas van de Goor Foundation? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via het onderstaande formulier.

Benieuwd naar onze events?

Onze partners

Help mee als vrijwilliger!

Als zorgverlener spreek je vaak mensen met diabetes in een gecontroleerde setting in het ziekenhuis. Ervaar je ook graag eens hoe zij in de praktijk met hun diabetes omgaan? En wil je bijdragen aan een leuke, sportieve en leerzame dag voor mensen met diabetes? 

Word vrijwilliger!