Wat we doen

Wij brengen mensen in beweging

Wij brengen mensen in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Wij laten jou, met jouw diabetes, ervaren dat bewegen en sporten goed kan. Sterker nog het helpt jou. Of je nu diabetes type 1 of diabetes type 2 hebt. Dus kom met ons in beweging.

Leven met diabetes

Het is belangrijk om voldoende te bewegen. Hoeveel 'voldoende' is, ligt eraan wat er mogelijk is in jouw situatie. Je kunt kiezen om heel actief te zijn of juist wat minder intensief te bewegen. Dat bewegen en sporten goed is, weten we. Maar als je diabetes hebt, of een verhoogd risico daarop bij diabetes type 2, dan is bewegen en sporten soms best ingewikkeld. Hoe regel je de pomp instellingen als je een pomp gebruikt? Welk effect heeft het bewegen of sporten op je bloedsuikerwaarden en hoe kan je hier al rekening mee houden als je de dag begint?

Dit zijn de vragen waar wij je bij helpen. Want sporten en bewegen horen bij het leven. En in jouw leven hoort, hoe jammer ook, diabetes. Wij gaan je laten ervaren dat bewegen en sporten goed kan als je diabetes hebt. Je kan kennis bij ons opdoen tijdens informatiebijeenkomsten of het zelf ervaren tijdens evenementen, trainingen en challenges. Daarnaast ga je ervaren dat positieve effecten op diabetes zoals betere bloedglucosewaarden gedurende de dag, minder insuline- en medicijngebruik en zelf lekkerder in je vel zitten, jou veel kunnen opleveren.

"Kom samen met ons in beweging, wij helpen je hoe je dit het beste kunt doen in combinatie met je diabetes!"

Actief is het sleutelwoord

Wij houden dus wel van actief bezig zijn. Geen urenlange theorie, maar gewoon zelf ervaren en met elkaar bespreken. We hebben daarvoor verschillende activiteiten waar jong en oud in beweging kan komen.

Kinderen

Zo leren kinderen tijdens een clinic heel laagdrempelig dat bewegen kan, welk effect het heeft en ontmoeten ze anderen met diabetes. Tijdens een sportkamp, wintersportkamp en outdoorkamp ervaren zij dat zij niet de enige zijn met diabetes en leren zij hun diabetes zelfstandig te regelen. De kinderen zijn deze dagen lekker actief bezig. Ouders hebben tijdens deze dagen even ‘diabetes-vrij’. Tijdens gezinsweekenden creëren wij begrip binnen het hele gezin over hoe dat nu werkt: bloedsuikers meten, koolhydraten tellen en insuline spuiten. Bekijk via onderstaande button wat de activiteiten zijn.

Naar kinderevenementen

Volwassenen

Volwassenen dagen we op elk niveau uit. Van wandelen in Nederland met de Nationale Diabetes Challenge tot fietsen in de Spaanse Pyreneeën of schaatsen op de Weissensee. Ook zijn er bijeenkomsten waar je vrijblijvend eenmalig bij aan kan sluiten en jouw vragen kan stellen over sporten en diabetes. Bekijk via onderstaande button wat de activiteiten zijn.

Naar evenementen voor volwassenen

Veilige omgeving

Bij onze evenementen zijn altijd zorgverleners. Een arts of diabetesverpleegkundige zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en mee te denken met wat voor jou handig is. Als zorgverlener bieden wij jou een leeromgeving aan waar je alle theorie kan ervaren in de praktijk. Een mooie vorm van bijscholing en een bijzondere leerervaring. Je maakt van dichtbij mee wat er gebeurt als iemand met diabetes, soms meerdere dagen achter elkaar, als deze persoon in beweging komt. Tevens kan je daar met mede-begeleiders en professionals over spreken. De kennis die je opdoet meteen in de spreekkamer kan toepassen. Je helpt als professionals om mensen in beweging te brengen en leert meteen bij.

Wij stimuleren jou tot een actief en/of sportief leven met diabetes. Waar kom je bij ons meedoen?

Naar evenementenkalender

Diabetes en sport - Dat werkt zo!

Bekijk meer

Steun ons op jouw manier

Bekijk meer

Lees hier ons laatste nieuws

Bekijk meer

Zelf ervaren? Bekijk de evenementen

Bekijk meer

Onze partners