Inschrijvingen NDC 2021 van start!

Ben jij zorg-, sport- of welzijnsprofessional en ben jij er klaar voor om met veel energie samen met andere professionals beweging te brengen in de wijk? Doe mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2021 en ondersteun buurtwoners in beweging te komen en samen te werken aan een gezonde leefstijl. De inschrijvingen zijn geopend! Daarnaast nodigen we je uit voor een van de online informatiebijeenkomsten begin februari 2021.

De Nationale Diabetes Challenge

Op weg naar een gezonde toekomst

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweeginterventie van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen 20 weken lang samen met hun zorgverlener, welzijnsprofessional en/ of buurtsportcoach één keer per week in eigen buurt. Samen trainen zij toe naar de feestelijke afsluiting op 25 september 2021. Het coronaprotocol en de inspiratie vanuit de Bas van de Goor Foundation zorgen ervoor dat wandelingen veilig verlopen.

Deelnemers ervaren middels de NDC op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en eventuele diabetes. Nieuw dit jaar is dat deelnemers naast het offline groepsaanbod, ook online ondersteuning krijgen, in de vorm van maandelijke mails en live evenementen met oefeningen en tips over wandelen, diabetes en een gezonde leefstijl. Op deze manier is er naast bewegen ook aandacht voor andere leefstijlfactoren. Samen met de wijkprofessionals zijn deelnemers stap voor stap op weg naar een gezonde toekomst.

De NDC levert je veel op

Ga je aan de slag met de NDC? Dan levert dat niet alleen de deelnemers, maar ook jou als organisator veel op. Lees hier wat meedoen aan de NDC allemaal teweeg kan brengen.

 Samen wandelen met mensen en professionals in de wijk is vooral heel gezellig en gaaf, omdat je direct resultaat ziet. Dat levert niet alleen de deelnemers, maar ook mij veel energie op!’

Bewegen belangrijker dan ooit

We kijken uit naar een nieuw beweeglijk jaar, waarin we weer met duizenden mensen in beweging komen. Juist nu blijkt bewegen belangrijker dan ooit. Regelmatig eropuit gaan houd je fit, is goed voor de mentale gezondheid en maakt je weerbaarder tegen virussen, zoals corona. Voor mensen met diabetes type 2 komt daar nog eens bij dat meer bewegen en een gezondere leefstijl kan zorgen voor minder medicatie. Bekijk hier alle onderzoeksresultaten over de NDC.

Breng beweging in de wijk

Het thema bewegen en gezonde leefstijl komt dan ook overal terug, zoals in de overheidscampagnes, het Nationaal Preventie- en Sportakkoord en de regioplannen. De landelijke aandacht en het inzien van de noodzaak is stap 1, maar om echt beweging in gang te brengen gaan we samen aan de slag in de wijk. Als zorgverlener, sportcoach of welzijnsprofessional kun jij het verschil maken en mensen in jouw wijk helpen (weer) in beweging te komen. De Nationale Diabetes Challenge helpt je daarbij.

‘De NDC biedt ons concrete handvatten om aan de slag te gaan met het Regionaal Preventieakkoord.’

Aan de slag volgens de laatste coronamaatregelen

Om de wandelingen veilig en gezond te laten verlopen, wordt er altijd rekening gehouden met de laatst geldende coronamaatregelen. De Bas van de Goor Foundation houdt de lokale organisatoren op de hoogte van deze maatregelen en deelt tips om binnen de maatregelen die er zijn de NDC voort te zetten. Uit de opgedane ervaring van de NDC 2020 weten we dat er altijd wel een oplossing valt te bedenken om samen in beweging te blijven en elkaar daarin te motiveren en inspireren! Zie hier de after movie van de alternatieve afsluiting van de NDC 2020.

‘Ook in de periode waarin veel onzeker was bood de NDC mij een programma en tips om volgens de laatste coronamaatregelen toch met de deelnemers in beweging te blijven. Daarbinnen was er ruimte voor eigen creatieve invulling van het plan.’

Van start met de NDC 2021

We nodigen je uit voor een van onze online informatiebijeenkomsten, waarin het team van de Bas van de Goor Foundation je toelicht wat je allemaal kunt verwachten bij het opzetten van een NDC in jouw wijk. Ben je al zeker van je zaak? Meld dan hier direct jouw NDC locatie aan. De kick-off van de wekelijkse wandelingen vindt naar verwachting plaats in de eerste week van mei. De afsluiting van de NDC 2021 vieren we op 25 september.

Ik doe mee aan de NDC 2021  Ik meld me aan voor de online informatiebijeenkomst

Vragen

Voor al je vragen, verhalen en opmerkingen over de Nationale Diabetes Challenge en de informatiebijeenkomst kun je bij ons terecht via ndc@bvdgf.org. We hopen je snel te spreken of (online) kennis te maken!

Neem contact op met Team NDC

Interesse in onze andere wandelevenementen?