Inschrijving wandellocaties NDC open

Nationale Diabetes Challenge 2023 is van start!

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2023 is weer van start. Inschrijven als wandelgroep (of meerdere) is vanaf nu mogelijk. Wij organiseren voor de 8e keer op rij de NDC om mensen met (pre)diabetes in beweging te brengen en samen met hen te werken aan hun gezondheid. Schrijf jij je in?

Meer mensen in beweging

De afgelopen jaren bleek hoe succesvol deze beweeginterventie is voor mensen die begeleiding nodig hebben om te starten met meer bewegen. Ook dit jaar hopen we weer veel mensen in beweging te brengen. Een wandelgroep kan door iedere sport, welzijns- en zorgprofessional worden opgestart. Ideaal is het als deze disciplines samenwerken waarbij ieder zijn eigen rol heeft. Uit de praktijk zijn er diverse mooie voorbeelden van deze samenwerking. Hierin verwijzen zorgverleners actief door waarna buurtsportcoaches of welzijnswerkers de wandelingen organiseren en begeleiden. Afgelopen jaar deden 200 locaties in Nederland mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Op deze locaties liep zeker één of meerdere groepen van gemiddeld 20 personen. Ook dit jaar hopen we op veel locaties.

Wie kunnen er nu inschrijven?

Sport-, beweeg-, welzijns- en zorgprofessionals kunnen zich vanaf nu inschrijven als wandellocatie en aan de slag gaan met de voorbereidingen via www.nationalediabeteschallenge.nl. Deelnemers kunnen zich aanmelden zodra de wandelgroep is aangemeld. Het wandelen van de groepen start in mei 2023. 
NDC factsheet

Meer informatie bij informatiebijeenkomsten

Wat houdt de NDC in? Hoeveel werk kost het en levert het de wandelaars echt iets op? De komende weken organiseren wij vier informatiebijeenkomsten waar je meer informatie krijgt. Dit kan live op Papendal in Arnhem of tijdens drie onlinebijeenkomsten. Kies zelf wanneer je kan en meld je aan.  

  • Dinsdag 7 februari: online van 12:00 tot 13:00 uur 
  • Donderdag 9 februari: online van 20:00 tot 21:00 uur  
  • Dinsdag 14 februari: live @Hotel Papendal, van 13.30 – 16.00 uur  
  • Woensdag 15 februari: online van 20:00 – 21:00 uur (online)


Meld je aan voor een informatiebijeenkomst

Waarom meer bewegen met NDC?

Bewegen is belangrijk, zeker voor mensen met diabetes. In Nederland zijn er nog veel mensen die weinig of niet bewegen volgens de richtlijnen zoals de GGD en gemeenten die hanteren. Tijdens de Nationale Diabetes Challenge komen op veel plekken in Nederland mensen in beweging, samen in een groep om te werken aan hun gezondheid. Wandelen kan altijd en op verschillende niveaus, waardoor het voor iedereen een goede manier is om te starten met bewegen. Tijdens de Nationale Diabetes Challenge worden deelnemers met (pre)diabetes begeleid bij het wandelen vanuit een locatie die een sport-, zorg-, welzijns- of beweegprofessional opzet voor patiënten of cliënten. Op 16 september sluit de Nationale Diabetes Challenge af met een feestelijk festival in Tilburg. Hier komen alle wandelaars uit het hele land.

Meer informatie? 

Loop jij dit jaar ook mee? Inschrijven en meer informatie bekijk het hier: www.nationalediabeteschallenge.nl

Onze partners