Half Uurtje Door Je Buurtje weer een succes!

Met meer dan 37.000 aanmeldingen en bijna 600 ingestuurde foto's blikken we terug op een geslaagde dag.

Wind, regen en zon. Op Wereld Diabetes Dag 2023 liepen 3.635 mensen vanuit de Bas van de Goor Foundation een Half Uurtje Door je Buurtje. Ondanks de weeromstandigheden ontvingen we op deze dag van heel veel mensen wandelfoto’s van mensen die een frisse neus haalden. Naast veel mensen die alleen of samen met iemand liepen, werd er op bijna 100 locaties een wandeling georganiseerd. Daar bovenop liepen ook nog eens 30.000 mensen een ommetje via de Ommetjes app en nog eens 3.775 via de SamenGezond app. In totaal hebben dus meer dan 37.000 mensen gewandeld en met z'n allen hebben we meer dan 7.000.000 stappen gezet. Kortom; ook deze editie was weer een enorm succes. 


Dit evenement organiseerden wij voor de vierde keer op rij op Wereld Diabetes Dag (14 november). Vroeg in de ochtend, midden op de dag of nog even na het eten. Het weer getrotseerd of met mazzel toch nog in de zon werd er veel gelopen. In Nederland liepen we met heel veel mensen tegelijk. Dat we met ruim 37.000 mensen zouden lopen, hoopten we! En dat is gelukt. In totaal ontvingen we ruim 580 foto’s van deelnemers. Ook vanuit andere landen kregen we foto's opgestuurd.

Deelnemers ging alleen op pad, maar er werd ook vooral samen gelopen. Met buren, familie of een trouwe viervoeter. Maar ook collega’s liepen met elkaar een rondje. In totaal hebben alle deelnemers bij elkaar 109.050 minuten bewogen!  

Dit artikel gaat verder onder de foto's

‘Samen hebben we meer dan 7 miljoen stappen gezet.'

Samen werken aan gezondheid

Half Uurtje Door Je Buurtje is ons initiatief en wordt ondersteund door Menzis en Novo Nordisk. Een samenwerking die bijzonder is. Lees hier meer over onze samenwerking.  

Half Uurtje Door Je Buurtje in cijfers

Half Uurtje Door Je Buurtje 2024

Volgend jaar ook meewandelen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je altijd op hoogte van het laatste nieuws van ons werk en de activiteiten die wij organiseren zoals Half Uurtje Door Je Buurtje.  

Bekijk onze activiteiten

Onze partners