Loop 14 november ook mee!

Op zondag 14 november is het Wereld Diabetes Dag. De Bas van de Goor Foundation, Menzis, SamenGezond en Novo Nordisk nodigen daarom iedereen uit om op deze dag een Halfuurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want wandelen is gezond, zeker als je diabetes hebt!    

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Dat is ongeveer 1 op de 14 personen. Zowel de Bas van de Goor Foundation als Menzis en Novo Nordisk doen mee aan de strijd aan tegen diabetes. Dit doen zij door mensen in beweging te brengen.  

De Bas van de Goor Foundation organiseert jaarlijks de Nationale Diabetes Challenge (NDC), waarbij groepen onder begeleiding iedere week gaan wandelen. Dit heeft veel positieve effecten, zo blijkt uit onderzoek naar de NDC. Het zorgt ervoor dat je je fitter voelt, meer energie hebt en gewicht verliest.  

Voor mensen met diabetes kan regelmatig wandelen ervoor zorgen dat je minder medicatie nodig hebt en dat je bloedsuikerregulatie verbetert.  

Novo Nordisk, Menzis en de online gezondheidscoach SamenGezond zetten zich ook in voor een gezonde manier van leven. Zij willen voorkomen dat mensen diabetes of andere aandoeningen krijgen. Het ultieme doel is om diabetes de wereld uit te helpen.  

Wandelen is een goede stap in deze richting. Het zorgt er namelijk voor dat je weerstand verbetert en het verkleint de kans op diabetes. Ook is het een makkelijke manier van bewegen: het kan altijd en overal.

Halfuurtje Door Je Buurtje

Op Wereld Diabetes Dag lopen we samen een Halfuurtje Door Je Buurtje. Dit doen we om aandacht te vragen voor diabetes en om te laten zien dat wandelen gezond is voor ons allemaal.  

Iedereen kan 14 november gratis meedoen. Dit mag op ieder moment van de dag, in je eigen buurt en volledig op je eigen tempo. Met de SamenGezond app hou je je wandelactiviteit bij. Als je minstens 30 minuten achter elkaar hebt gewandeld en minimaal 1,5 kilometer hebt afgelegd, ontvang je een leuke verrassing! Aanmelden voor Halfuurtje Door Je Buurtje kan in de SamenGezond-app vanaf 1 november. 

Doe mee, samen met duizenden andere Nederlanders!

Meld je aan via de SamenGezond app en doe mee!

Zet 14 november alvast in je agenda en daag je vrienden, familie en/of collega’s uit om met mee te lopen. Samen komen we in beweging!