De buddy's én bikkels kijken terug op een geslaagde sportieve middag!  

Afgelopen zondag, 10 april, waren we in Den Haag voor onze indoor obstacle en bootcamp clinic. Een clinic georganiseerd in samenwerking met 'Buddy Netwerk'. We kijken terug op een geslaagde middag waar iedereen met diabetes elkaar heeft aangemoedigd en ervaringen heeft uitgewisseld. Dank jullie wel allemaal voor jullie aanwezigheid!  

 

Buddy's voor Bikkels, D-Support en de Foundation slaan handen ineen!

Afgelopen zondag, 10 april, waren we in Den Haag voor onze clinic. Deze clinic was in samenwerking met Buddy Netwerk, ook D-support was deze dag aanwezig. Rond half 1 waren de eerste deelnemers met hun ouders aanwezig bij Sporttainment Center Den Haag. Zodra de groep compleet was, konden we écht van start en kon het theoretisch gedeelte beginnen. Wij vertelde over de Foundation, waar we ons voor inzetten en wat we allemaal organiseren. Daarna vertelde Buddy Netwerk iets over hun project “Buddy’s voor Bikkels” in Den Haag. Tot slot vertelde ook D-support over wat zij voor kinderen met diabetes en hun ouders kunnen betekenen.  

Omhoog klimmen, omlaag slingeren. 

Na de presentaties was het tijd voor een korte pauze om daarna door te gaan met de activiteit. We merkten dat tijdens deze pauze veel verhalen werden gedeeld en vragen werden gesteld over sport met diabetes. Dit gebeurde niet alleen tijdens de pauze, want ook de rest van de middag bleven deze gesprekken voorbij komen. De clinics zijn niet alleen een leuke en sportieve activiteit, maar ook een kans om met elkaar te kunnen spreken en elkaar te leren kennen, wat vaak ruimte geeft voor nieuwe (diabetes)inzichten. Iedereen checkte zijn of haar bloedglucose, stelde de pomp zo nodig bij en iedereen nam de tijd om dextro’s en koekjes te eten. Al deze handelingen zorgde voor veel herkenbaarheid in de groep. We waren er weer klaar voor om zonder hypo’s of hypers te starten met de activiteit. 

Na de pauze zijn we met Kristoff van BOK Den Haag meegegaan naar zijn obstacles. Hier hebben we eerst met z’n allen een warming up gedaan en zijn we vervolgens begonnen aan de activiteit waarbij er verschillende kleine obstacle runs waren. Ouders konden vanaf boven meekijken en zien hoe hun kinderen bezig waren. Aan het einde mocht iedereen omhoogklimmen om vervolgens met het touw naar beneden te slingeren. Wat was dat gaaf zeg! We hebben veel lachende gezichten gezien en verschillende angsten zijn overwonnen. De ouders mochten erbij zijn om foto’s en video’s te maken. Ook bij hen hebben wij trotse gezichten gezien.  

We kijken terug op een geslaagde middag waarin we samen hebben gesport, veel ervaringen hebben gedeeld en ook nog eens veel hebben geleerd van elkaar. 

Wij willen als Bas van de Goor Foundation Kristoff van BOK Den Haag, de aanwezige diabetesverpleegkundige en de kinderarts bedanken voor hun inzet tijdens de clinic. Deze clinic had niet kunnen plaatsvinden zonder onze sponsoren Medtronic, NovoNordisk, de Vriendenloterij en Bosman. Alle deelnemers en ouders die erbij waren willen we bedanken voor jullie enthousiasme, want zonder jullie was deze leuke dag niet mogelijk geweest. Tot slot willen wij Buddy Netwerk en D-support bedanken voor de samenwerking en aanwezigheid.  

We kunnen niet wachten om jullie bij een van onze volgende evenementen weer te zien!?

- Eva, stagiaire  

We organiseren meerdere evenementen waarbij we je ondersteunen in het leren over (en omgaan met) je diabetesmanagement, leefstijl is hier uiteraard altijd een onderdeel!, wil je daarom ook met ons mee wandelen met de Nationale Diabetes Challenge, mee op challenge of naar een Back on Track? Leuk! Ga naar de evenementenkalender voor meer informatie!

Naar de evenementenkalender