11-11 Een beladen dag?

De 11e van de 11e is voor Bas al 17 jaar lang een bijzondere datum. Eigenlijk niet bepaald een feestdag, maar toch weet Bas, positief ingesteld als hij is, hier iets moois van te maken. Lees zijn inspirerende blog!

Vandaag is het weer de elfde van de elfde. Voor de zeventiende keer. Het bijhouden van deze datum begon in 2003 bij de diagnose diabetes type 1. In 2016 kwam er op deze dag ook een diagnose lymfeklierkanker bij. Een beladen dag dus. Of toch niet?

Vanaf het moment dat diabetes in mijn leven kwam (dat klinkt iets romantischer dan ik het bedoel) heeft het mijn leven wel richting gegeven. Natuurlijk gooit de diagnose eerst je leven op zijn kop. Langzaam landt diabetes in je leven. Bij de een wat sneller dan bij de ander. Maar het is wel een blijvende zoektocht naar voor jou goed werkende glucosewaarden. Het klinkt misschien raar maar het krijgen van diabetes heeft me ook positieve dingen opgeleverd.

Gelukkiger mens

Vanwege mijn ervaring met diabetes en sport en de wil om die ervaringen te delen ben ik ondertussen al bijna 14 jaar aan de slag met een club mensen met wie we gezamenlijk anderen met diabetes in beweging willen brengen naar een prettig leven met diabetes. We denken dat sport en bewegen voor iedereen zorgt voor meer energie. Ieder op zijn eigen niveau.

Als ik dan terugkijk op die 17 jaar dan voel ik me toch een heel gelukkig mens. De voldoening en het plezier dat ik van mijn werk, samen met mijn collega’s, krijg weegt niet op tegen het hebben van diabetes. Laat ik duidelijk stellen dat ik het echt liever niet heb. Maar terugdraaien lukt (nog) niet, dus laten we kijken hoe we er zo goed mogelijk mee kunnen leven.

De lading van deze dag, 11 november, is geleidelijk veranderd. Was het eerste een treurige beladen dag. Nu kijk ik er anders tegenaan. Het is meer een dag waarop ik me realiseer dat ik gelukkig ben met de vooruitgang die er is. En dat er heel veel partijen zijn die ervoor zorgen dat het leven met diabetes steeds minder lastig wordt. Dus volgend jaar op 11 november staan we er wéér beter voor. Ik kijk nu al uit naar de elfde van de elfde in 2021.

Sportieve groet,

Bas

Ook eens met Bas mee op avontuur?