Podcasts

Podcast over bewegen, sporten en diabetes

Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van alles wat wij als foundation te vertellen hebben, hebben we naast de evenementen en de blogs ook nog podcasts! Er is altijd wat te beluisteren, zo hebben we informatieve podcasts, maar gaan we ook in gesprek met sporters die zelf diabetes hebben.

Ervaringsverhalen over sporten en diabetes

We gaan in gesprek met challengers, topsporters en mensen die zelf op zoek zijn gegaan naar een manier van een actiever leven wat bij hen past én een positieve impact heeft op hun diabetes. Ben je benieuwd naar deze verhalen? Luister de podcast en laat ons weten wat je ervan vindt!

Topsporten met diabetes? Wessel is professioneel volleyballer en heeft type 1, hij vertelt over de plek die zijn diabetes heeft in de sport.

90 kilometer lang langlaufen met diabetes type 1? Eline deed mee aan de WeSki challenge en is het bewijs.

Mart vertelt over zijn ervaringen, hoe het sporten leidt tot betere bloedsuikers en het beter begrijpen van zijn diabetes.

Welke rol speelt sport en bewegen volgens Wietske in haar leven met diabetes? En wordt er genoeg aandacht besteed aan sport in de spreekkamer?

Wessel heeft diabetes type 1 en is professioneel volleyballer. In deze aflevering vertelt hij wat voor plek diabetes in zijn leven heeft. Is diabetes topsport?

Wat voor invloed heeft kou en warmte op je diabetes? En wat voor rol speelt temperatuur tijdens een challenge? Manon en Eline nemen ons mee in hun ervaringen.

Bas over 15 jaar bestaan Foundation

Vorig jaar bestond de Foundation 15 jaar. Een mijlpaal! Daarom ging Dione de Graaff in gesprek met Bas. Ze bespreken het ontstaan van de Foundation, de mooie momenten die in de afgelopen 15 jaar voorbij zijn gekomen en de toekomst. Diverse mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld de afgelopen jaren komen aan woord. Vanuit hun rol als deelnemer, ouder, sponsor of zorgverlener vertellen ze waarom de Foundation voor hen een belangrijke rol heeft gespeeld. Beluister de podcast hier!

Specialisten aan het woord over sporten en diabetes

Regelmatig spreken wij specialisten die zich verdiepen in de effecten van bewegen en sporten op diabetes, maar ook over het belang van slaap en ontspanning, Kasper en Robert weten er alles van. Hoe zit het met volhouden en gedragsverandering? Medisch psycholoog Sasja Huisman vertelt je er graag meer over. 

Wintersport staat op de eerste plaats, maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat diabetes niet in de weg staat?

Frank Snoek heeft een specialisme in het begeleiden van mensen met type 2. Hij geeft tips en tricks om in beweging te komen en te blijven.

Wat is het belang van gezonde voeding als je diabetes hebt? En wat is dat eigenlijk: gezonde voeding? Tamara de Weijer vertelt.

Huisart Jacqui van Kemenade vertelt over slaap. Wat is de ideale hoeveelheid slaap en wat kan een goede nachtrust je opleveren?

Verslavingsarts Robert van de Graaf vertelt over hoe hij de inzichten in de verslavingszorg omzet om mensen te helpen bij het verbeteren van de leefstijl.

Kasper Janssen heeft veel samengewerkt met topsporters. Niet alleen zij hebben baat bij een goede nachtrust, ook mensen met diabetes.

Sasja Huisman is medisch psycholoog, ze vertelt over hoe je gewenst gedrag beter kunt volhouden en waarom het de een beter lukt dan de ander.

Frank Snoek, hoogleraar medische psychologie vertelt over het herkennen van stress signalen en optijd kunnen ontspannen zodat je niet over je grens gaat.

Heb jij een mooi verhaal voor in de podcast?

add remove

Ik wil meer weten over de Diabetes Open

Ben jij zelf een topsporter met diabetes? Wil je andere mensen inspireren? Heb jij een mooi verhaal als zorgverlener die zich inzet voor meer beweging bij mensen met diabetes of heb je een onderwerp waarvan jij denkt dat het belangrijk is om aan iedereen te laten horen? We zijn benieuwd! 

Ik heb een onderwerp voor de podcast

Meer weten?

Heb je inhoudelijk vragen over de podcast of ben je nieuwsgierig geworden naar aanleiding van wat je hebt gehoord in een van de gesprekken? Neem contact met ons op! We horen graag van je. 

Liever nog iets lezen? Bekijk een van onze blogs!

Onze partners