Vacatures

Gezocht: online communicatiespecialist (32-26 uur)

 Scoren in de zoekmachines? Geen probleem voor jou! Teksten SEO proof maken? Dat vind jij een uitdaging. Een pagina compleet optimaliseren? Je doet niets liever! Je vingers jeuken al bij het zien van een pagina met alleen maar tekst en wilt het liefste alles in een keer doen. Met jouw kennis weet je precies wat je in welke volgorde moet doen. Content optimalisatie vind je het leukste om te doen, het behalen van topposities voor onze foundation en ons werk geven je energie. Samen met collega’s streven naar het beste resultaat is waar je het voor doet. Herken jij je in deze tekst? Dan zijn wij op zoek naar jou; online communicatiespecialist!

Wat ga je doen?

Saaie lappen tekst zijn verleden tijd na jouw aanpassingen! Je zorgt dat pagina’s tot de beste content gaan behoren die er online zijn. Daarnaast zorg je voor een optimale flow van onze online bezoeker. Van aanmelden bij een event tot de aftermail die ze krijgen waarmee we hen blijven binden en boeien aan onze foundation. Je beheert en optimaliseert pagina’s met betere teksten, afbeeldingen en video’s. Met als doel om meer conversie te behalen. Jij doet er alles aan om een simpele pagina om te vormen tot de beste pagina die er online te vinden is; voor gebruikers en voor zoekmachines.

 

Geoptimaliseerd voor gebruiker én zoekmachines. Zo help je ons met de websites in kwaliteit en vindbaarheid te verbeteren. Verder ga je aan de slag met:  

 • beheren, analyseren en optimaliseren van bvdgf.org en nationalediabeteschallenge.nl.
 • teksten schrijven of herschrijven voor optimalisatie van de pagina.
 • analyseren van de analytics en data om vervolgens onze SEO en SEA te verbeteren.
 • je maakt online mailings en bent verantwoordelijk voor onze digitale nieuwsbrief.
 • data die we extern verkrijgen en optimaal kunnen benutten; ons CRM systeem Salesforce is de basis voor onze data en jij denkt mee in hoe we de juiste informatie hebben en inzetten.
 • je hebt affiniteit met social media en kan crossmediaal meedenken hoe we deze het beste inzetten.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Het is maandag. Vandaag werk je op kantoor waar je wekelijks overleg hebt met je communicatie-collega’s over alles wat er op de planning staat. Na dit overleg bereid je je voor op een overleg om onze campagnes van SEA beter te laten verlopen. Je luncht met een paar collega’s in het Sportrestaurant en loopt nog een blokje om over Papendal. In de middag heb je tijd en ruimte om flink aan de slag te gaan om uit de gemaakte analyse te zorgen dat de conversie beter wordt. Daarnaast zet je alles klaar voor de campagne van de WeBike Challenge van volgend jaar.

Daarnaast werk je het plan van eisen bij om de website van de Nationale Diabetes Challenge te verbeteren die je volgende dag met de bouwer gaat bespreken. Vandaag ga je lekker naar huis. En denk je nog even terug aan de clinic waar je gisteren bij was waar kinderen met diabetes meer leerden over kick boksen en hun diabetes. Voor de afwisseling was je daar een keertje bij. Werkdagen vol afwisseling; van denken en vooruitplannen maken, naar praktisch regelen en doen!

Wie ben jij?

Je bent een aanpakker en duikt graag in de materie van online. De vele termen en analyses zijn voor jou niet onbekend. Jij….

 

 • hebt een HBO opleiding in richting van communicatie, marketing en/of online media.
 • hebt aantoonbare resultaten geboekt op het gebied van online communicatie.
 • hebt kennis van CMS-systemen.
 • hebt kennis van Google 4, SEO en SEA.
 • kent het mailingsysteem Mailblue.
 • je houdt van ontdekken, uitzoeken en doorpakken.
 • kan projectmatig werken, de kar trekken en je houdt van afwisselend werk.
 • bent een teamplayer en kan ook heel zelfstandig aan het werk.
 • vindt schakelen met externen leuk en dat gaat je goed af.

 

Plannen, organiseren en samenwerken doe je van nature. Je haalt je afspraken en kan presteren onder druk. Verder ben je sportief of heb je affiniteit met bewegen/sporten en diabetes. Je bent enthousiast over wat je doet en kan je binnen het team daar een vrolijke noot aan toevoegen.

Wij bieden:

Een leuke functie waarbij je zelfstandig aan de slag kan en jouw werk groot bereik kan hebben. Je draagt hiermee echt een steentje bij het in beweging brengen van mensen met diabetes. Lees al ons werk als foundation hier.

Je kan hybride werken. Je werkt tenminste 2 dagen in de week op kantoor op Sportcentrum Papendal in Arnhem, waar je in een sportieve omgeving kunt werken aan het in beweging brengen van mensen met (pre)diabetes. Verder kan je werken vanuit huis. De functie valt binnen de CAO Sport & Welzijn, salarisschaal 9. Hierbij krijg je woon-werkverkeer vergoeding zoals de CAO aangeeft en kan je dienstreizen declareren. Telefoonkosten kan je tot een bedrag van € 75,- declareren. Een laptop krijg je (in bruikleen) van ons. Lees de hele CAO hier.

Interesse?

Heb jij interesse in deze functie? Stuur dan uiterlijk 18 oktober je CV en motivatiebrief naar sollicitatie@bvdgf.org Heb je nog vragen, stel deze dan gerust aan Marije via 06-19138576. De gesprekken vinden plaats op donderdag 26 oktober. Houd hier eventueel alvast rekening mee. Op 19 oktober hoor je of we je graag hiervoor willen uitnodigen. 

Dit is wat we doen

Bekijk meer

Steun ons op jouw manier

Bekijk meer

Lees hier ons laatste nieuws

Bekijk meer

Zelf ervaren? Evenementenkalender.

Bekijk meer

Onze partners