Video's over sporten met diabetes

Bekijk onze informatieve video's

1. Wat is de invloed van bewegen en sporten?

Laten we nog één keer bij het begin beginnen. Wat doet sporten en bewegen met je diabetes? Bas legt het je in deze video in het kort uit.

2. Soorten activiteiten en invloed op diabetes

In de tweede video vertelt Jeroen over de verschillende sporten en activiteiten en de effecten van deze activiteiten op je insuline. Zo heeft krachtsport een ander effect op je bloedglucosewaarden dan duursport. Maar wat zijn krachtsporten, duursporten en hoe zit dat met voetbal dan? Bekijk de video hieronder om er meer over te weten.

3. Plan voor sporten en bewegen

Als je de eerste twee video's bekeken hebt, weet je welke type sporten er zijn en welk effect deze sporten hebben op je diabetes. Nu je dit snapt, is het tijd om een sport of beweegplan voor jezelf te gaan opstellen. In onderstaande video praat Bas hierover verder.

4. Actief leven met MiniMed 780G-systeem

Om je diabetes te regelen gebruik je wellicht een pomp. Sporten met diabetes kan met behulp van verschillende systemen om je insulinewaarde stabiel te houden. In onderstaande video verdiepen we ons in het gebruik van het MiniMed 780G-systeem. Jeroen vertelt je er graag meer over.

Bas, blog, verhaal, volleybal
race, challenge, wielrennen, fietsen, diabetes, diabetes type 1

"Wij helpen je graag met het zoeken naar antwoorden op jouw vragen hoe je het beste kunt gaan sporten met jouw diabetes."

Wil je nog meer weten over sporten en diabetes?

In onze maandelijkse nieuwsbrief staat sporten met diabetes centraal. Zo blikken we terug op onze evenementen, bespreken we belangrijk nieuws op het gebied van sporten en diabetes en delen we verhalen van onze evenementdeelnemers. Kortom; met onze nieuwsbrief leer je nog meer over sporten en diabetes. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Bas van de Goor Foundation? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via het onderstaande formulier.

Evenementen die voor jou interessant zijn

Onze partners