Leer sporten met diabetes

Leer sporten met diabetes

Sporten en bewegen is goed voor iedereen, maar extra belangrijk als je diabetes hebt. Door in beweging te zijn, word je gevoeliger voor insuline en werkt je insuline beter. Je kan meer controle krijgen op je bloedglucosewaarden en je voelt je fitter. Dat het belangrijk is, is duidelijk, maar hoe begin je nu met sporten als je diabetes hebt? Op deze pagina helpen we je op de goede weg. Om het overzichtelijk te houden is de pagina opgedeeld in twee secties: zorgverleners en mensen met diabetes en/of hun omgeving. 

Voor zorgverleners

Voor mensen met diabetes

Informatieve video's

Naast alle informatie die je op onze website kunt vinden, hebben we ook vier informatieve video's opgenomen waarin we meer vertellen over het sporten met diabetes. Klik op onderstaande button om direct de video's te bekijken.

Video's bekijken

Voor zorgverleners

Bij de Bas van de Goor Foundation organiseren we jaarlijks ontzettend veel clinics, kampen en andere evenementen. Dat doen we overigens niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Deze evenementen zijn niet mogelijk zonder de hulp van onze talloze vrijwilligers. Heb je hier interesse in of wil je direct vrijwilliger worden? Klik dan op de button hieronder en meld je aan.

Meld je aan als vrijwilliger!

Andere handige artikelen

Wil je als zorgverlener meer weten over wat er allemaal komt kijken bij sporten met diabetes? Dan vind je de volgende artikelen mogelijk ook interessant.

Hypo's en hypers tijdens sporten    Sporten met pomp, pen of sensor

Diabetes en bewegen, dat kan!

Bij deze evenementen ervaar jij het verschil

Voor mensen met diabetes en/of hun omgeving

Als je zelf diabetes hebt moet je altijd rekening houden met je bloedsuikers, maar ook voor je omgeving is het zaak om hier rekening mee te houden. Met onze evenementen proberen we op sportieve en informatieve wijze hier meer over te vertellen. Zo leer jij je bloedsuikers beter onder controle te krijgen. Ben je niet direct op zoek naar een specifiek evenement maar meer naar een groep waarmee je vaker kan sparren over je diabetes? Voor de hardloopliefhebbers hebben we dan goed nieuws. We hebben namelijk onze hardloopcommunity waar jij je gratis bij kan aansluiten. Klik daarvoor op de onderstaande button.

Naar hardloopcommunity

Ben je benieuwd naar de evenementen die we dit jaar allemaal organiseren? Bekijk dan onze volledige evenementenkalender door te klikken op onderstaande button.

Naar evenementenkalender 

Evenementen voor volwassenen

Evenementen voor kinderen

Deze pagina gaat verder onder de foto's

Bas, blog, verhaal, volleybal
race, challenge, wielrennen, fietsen, diabetes, diabetes type 1

"Wij helpen je graag met het zoeken naar antwoorden op jouw vragen hoe je het beste kunt gaan sporten met jouw diabetes."

Wil je nog meer weten over sporten en diabetes?

In onze maandelijkse nieuwsbrief staat sporten met diabetes centraal. Zo blikken we terug op onze evenementen, bespreken we belangrijk nieuws op het gebied van sporten en diabetes en delen we verhalen van onze evenementdeelnemers. Kortom; met onze nieuwsbrief leer je nog meer over sporten en diabetes. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Bas van de Goor Foundation? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via het onderstaande formulier.

Onze partners